banner333

banner309

Kelkit'e Yeni Emniyet Binası Geliyor!

Kelkit ilçemizde yapımına başlanacak olan Emniyet Müdürlüğü 4 katlı yeni hizmet binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.  

Kelkit 02.02.2017, 18:40 02.02.2017, 18:51
Kelkit'e Yeni Emniyet Binası Geliyor!
banner400

Kelkit ilçemizde yapımına başlanacak olan Emniyet Müdürlüğü 4 katlı yeni hizmet binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.  

Kelkit Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kelkit Cumhuriyet Savcısı Fatih Soydoğan, İlçe Emniyet Amiri Hasan Taşan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Metehan Somunsu, kurum müdürleri ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının mimarisinin yöre mimarisine de uygun olacağını ifade eden Sayın Valimiz, “Hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum. İl Özel İdaresi'nden 21 Şubat'ta ihaleye çıkılacak. inşaat 1 yılda tamamlanacak. Bir yıldan daha fazla süreye tahammülümüz yok. Başlayacağız ve bitireceğiz inşallah. Görsellerinden gördüğümüz kadarıyla çok beğendim ben. Bizim Türk kültürümüze, Selçuklu ve yöre mimarisine de çok uygun görünüyor. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur.  Burada asayişi temin eden arkadaşlarımıza kolaylık sağlar.” dedi.

Bir memleketin, bir yerleşim yerinin asayişini önce o memlekette yaşayan insanların sağlayacağını belirten Sayın Valimiz,  “Bir kentin asayişi, doğrudan görevi olmamakla birlikte öncelikle belediye başkanına emanettir. O köyün muhtarına emanettir. Eğer o köyün, o beldenin, ilçenin ileri gelenleri, yönetimlerini adaletli bir şekilde yaparlarsa, kamu kaynağını çarçur etmezlerse, kamu kaynaklarını başkalarına peşkeş çekmezlerse o memlekette huzur olur. O memlekette huzur olması emniyetin ve jandarmanın işini kolaylaştırır. Hepimiz kamunun kaynağını kullanıyoruz. Kamunun kaynağını Anayasal niteliklere uygun bir şekilde yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mensupları olarak kullanıyoruz.  Bizler bu hizmet binalarını ne kadar yapsak azdır. Türk Emniyet Teşkilatı bana göre özellikle 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünde çok önemli bir sınav vermiştir. 17-25 Aralık’taki süreçle başlayan hain FETÖ yapılanmasının devletin bütün kadrolarına girmesi inanılmaz bir şey. Bu temizliği yapacağız. Emniyet kendi içinde, jandarma kendi içinde yapacak. Hem darbecilerden hem FETÖ’cülerden temizleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, “Bu ülkeyi meşru bir şekilde seçilen hükümetimiz yönetmektedir. Yüzde 52 oy almış Sayın Cumhurbaşkanımızın idaresinde yönetilmektedir.  Bunun haricindeki her türlü teşebbüs illegaldir, Anayasa dışıdır, sistem dışıdır. Onun için biz bu mücadeleyi yapıyoruz, yapacağız. Her geçen gün soruşturmalar derinleşiyor. Her gecen gün yeni bilgileri, yeni iddiaları araştırıyoruz. Kolay bir süreç değil bu, yıllara sari bir iş. Ama bu temizliği yaptıkça daha da güçleniyoruz emin olun. Daha yerli ve milli bir Emniyet Teşkilatı, daha yerli ve millî bir ordu ile vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Devlet olarak herkese eşit mesafede olduklarının altını çizen Sayın Valimiz, “Bu yapılanmayı çözerken boşluk doldu diye ilimizde asla başka tarikatlara, başka cemaatlere, başka yapılanmalara da fırsat vermeyeceğiz. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Herkes bizim birinci derecede vatandaşımızdır. Her personelimiz, her vatandaşımız bize eşit mesafededir. Biz insanları siyasi meşreplerine, dini inançlarına, felsefi inançlarına göre ayıramayız. Biz devlet olarak herkesin devletiyiz ve herkese eşit mesafedeyiz.  Kimse bize FETÖ’cüler gitti yerine şunları koyalım demesin. O hatayı biz burada yapmayacağız. En azından Gümüşhane’de asla böyle bir şey yapmayacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, Kelkit İlçe Emniyet Amiri Hasan Taşan’ın projeyle ilgili yapmış olduğu sunum sonrası Sayın Valimiz ve beraberindekiler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne alınan yeni hizmet aracının kurdelesini kestiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46