banner333

banner309

Kelkit Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi Yenilendi

Kelkit ilçesi Belediye Başkanlığında Hizmet-İş sendikası ile toplu iş sözleşmesi yenilendi.

Kelkit 06.03.2014, 12:13 06.03.2014, 12:15
Kelkit Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi Yenilendi
banner400
Kelkit ilçesi Belediye Başkanlığında Hizmet-İş sendikası ile toplu iş sözleşmesi yenilendi.

Kelkit Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen görüşmelere Belediye Başkanı Muammer Duran, Hizmet-İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Harun Mutlu, Belediye İşçi Temsilcisi Abdullah Duran ve işçiler katıldı.

Başkan Duran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işçilere yeni sözleşmenin hayırlı olması dileyerek, “Belediyemizin imkânları ölçüsünde işçilerimize en iyisini vermeye çalıştık. Bir aile çatısı altında hizmet götürmenin gayreti içerisinde gönül birliği yapmış, hizmette yol arkadaşı olmuş, omuz omuza vererek, özverili çalışarak, samimi bir şekilde ilçemize yapmış oldukları görevlerden dolayı mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Belediyemiz bünyesinde 30 işçiyi ilgilendiren bu sözleşme yüzde 22 oranında maaşlara fark olarak yansıyacaktır. Toplu İş sözleşmesi kapsamında maaş artışının yanı sıra diğer sosyal hakları da unutmadık. Son 10 yılda gelişen ve büyüyen ilçemizde personel sayısında ise hizmet alımında çalışan personel sayısıda dahil yüzde 60 tasarruf yapılmıştır. Buna rağmen işçi kardeşlerimiz özverili çalışmalarıyla bu açığı kapatmış, hizmetten hiçbir zaman ödün vermemişlerdir. Onun içindir ki almış oldukları ücretleri helal etmişlerdir. Bu Toplu İş Sözleşmesi hem işçilerimize hem ailelerine hem de ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Hizmet- İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Harun Mutlu ise, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Kelkit’in her karışına işçi arkadaşlarımızla birlikte alın terimizi dökerek, Kelkit’e layık olduğu yere getirmeye var gücümüzle çalışacağız. Sözleşmenin personelimize, belediyemize, hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11