banner333

banner309

Gümüşhane'deki Gazeteciye Saldırıyı Kınıyoruz

Kelkit’te yayın yapan Kelkit Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı A. Kadir Tunç'a yönelik olarak fütursuz bir saldırı gerçekleşmiştir.

Kelkit 27.04.2017, 17:59
Gümüşhane'deki Gazeteciye Saldırıyı Kınıyoruz
banner400

Gazeteciye Saldırıyı Kınıyoruz

Kelkit’te yayın yapan Kelkit Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı A. Kadir Tunç'a yönelik olarak fütursuz bir saldırı gerçekleşmiştir.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti olarak bu saldırıya karışanları ve bu saldırıya zemin hazırlayanları şiddetle kınıyoruz.

Meslektaşlarımızı şantaj, tehdit, şiddet ile korkutarak bir yere varmak isteyenler bilmelidirler ki, bunu başaramayacaklar. Böyle bir düşünce içerisinde olanlar peşinen kavgayı yenik bitirmişlerdir. Düşüncesi, fikri, dünya görüşü veya yayın çizgisi her ne olursa olsun bir basın mensubu veya basın kuruluşunu susturmaya çalışmak toplumun geneline yapılmış bir saygısızlık ve saldırıdır. Demokrasi, insan hakları ve ifade hürriyetini açıkça tehdit eden saldırganlar hakkında adli mercilerin en ağır şekilde cezalandırılmaları hususunda konunun takipçisi olacağız.

Gazetecinin özgür ve bağımsız olarak düşüncelerini ifade etme hususunda her hangi bir baskı ve tehdit görmesi kabul edilemez. Bu tip kişiler yüzünden Türkiye, fikirlerin özgürce ifade edildiği ve yarıştığı bir ülke olma konumunu asla kaybetmemelidir.

Görevi başındaki gazeteciye ağza alınmayacak hakaretler eden ve fiili saldırı girişiminde bulunan Kelkit AK parti İlçe Başkanı ve kardeşi, gazetecinin görevlerinden birinin de eleştiri olduğunu idrak edememişler. Gazetecilerin yazdıklarından rahatsız olanlar en kolay yol olarak saldırmayı tercih etmektedir. Kişiler başarısızlıklarının sorumlusu olarak gazetecileri görmekten vazgeçmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın Milletin Müşterek Sesidir" sözünden hiç ders almamış olan kişileri özür dilemeye, AK Parti Genel merkez ve il yöneticilerinin de bu konuda gerekli çalışmalarda bulunmaya davet ediyoruz.

Halkın haber alma hakkını yerine getirmek üzere çalışan meslektaşlarımıza yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tarz olayların tekrar etmemesini ve yetkililerin gerekli işlemler yapmalarını bekliyoruz.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun adli takipçisi olacağımızı ifade ederek, Gazeteci arkadaşımız A. Kadir Tunç'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Sezai KÖPRÜLÜ

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09