banner333

banner309

Erzincan’a Giderken Yolda Kalanlar Kelkit’te Misafir Ediliyor

Erzincan‘a gitmek için yola çıkan fakat Pöske Dağı geçidinin ulaşıma kapalı olması nedeniyle yolda kalan 200 kişi Gümüşhane‘nin Kelkit ilçesinde otel, yurt ve evlerde misafir ediliyor.

Kelkit 09.01.2015, 08:48 09.01.2015, 08:49
Erzincan’a Giderken Yolda Kalanlar Kelkit’te Misafir Ediliyor
banner400
Yaklaşık 12 saatten beri etkili kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Gümüşhane-Erzincan sınırındaki Pöske Dağı Geçidi hala ulaşıma açılamadı. Çeşitli illerdenErzincan‘a gitmek isteyen çok sayıda yolcu ise Kelkit ilçesinde misafir ediliyor. Kelkitilçe çıkışında ekiplerin araç geçişine izin vermediği bölgede, özellikle şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs firmaları geri çevrildi. Çok sayıda yolcu ilçe merkezindeki otelleri doldururken, otellerde yer kalmaması nedeniyle 200 kişi yatılı okulların pansiyonlarında misafir ediliyor.

AFAD EKİBİ FIRTINANIN İÇERİSİNDEN 17 KİŞİYİ KURTARARAK KARAKOLA GÖTÜRDÜ

Kelkit Belediye Başkanlığı tarafından zirvede mahsur kalan vatandaşlar için hazırlanan 80 kişilik yiyecek malzemesi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından vatandaşlara ulaştırılırken, AFAD ekipleri kuvvetli tipiye rağmen zirveye yakın noktalara kadar ulaşarak fırtınanın içerisinde 4’ü tır şoförü olmak üzere toplam 17 kişiyi kurtararak Pöske Dağı yamacındaki Yeniyol Jandarma Karakolu’na getirdi.

KAYMAKAMLIK 200 KİŞİ İÇİN GECE YARISI SICAK ÇORBA SERVİSİ YAPTI

İlçe merkezinde de Kaymakam Ozan Gazel‘in koordinasyonunda yolda kalan 200 yolcu için yatacak yer ve sıcak çorba temini gerçekleştirilirken, Erzincan‘dan yola çıktığı bilinen fakat ulaşılamayan 2 kişiye daha ekiplerin ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

“ERZİNCAN’A GİDENLERE İZİN VERMİYOR, KELKİT’TE MİSAFİR EDİYORUZ”

Kaymakam Gazel, kar yağışı nedeniyle Kelkit‘i Erzincan‘a bağlayan Pöske Geçidi’nin kapalı olduğunu hatırlatarak, “Yolun kapalı olması nedeniyle Erzincan istikametine seyahat eden vatandaşlarımızı geçişlerine izin vermeyerek ilçemizde konuk ediyoruz. Yatılı okullarımızdaki pansiyonları bu vatandaşlarımızın hizmetine açarak onlara misafirperveliklerimizi gösteriyoruz. Karayolları yoğun tipiden dolayı çalışamıyor.” dedi.

İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin de katkı sağladığı çalışmalara rağmen Pöske Dağı’nın geçit vermediğini kaydeden Gazel, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un koordinasyonunda gerekli çalışmaların yapıldığını ve vatandaşların mağdur olmamaları için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11