banner333

banner309

Doğalgaz ağı Kelkit'e ulaşacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) 2018’in sonuna kadar doğalgaz ağını genişletme çalışmalarına ağırlık vereceği öğrenildi.

Kelkit 07.12.2016, 20:32 07.12.2016, 20:40
Doğalgaz ağı Kelkit'e ulaşacak!
banner400
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) 2018’in sonuna kadar doğalgaz ağını genişletme çalışmalarına ağırlık vereceği öğrenildi.
 
Bu kapsamda Pöske Kelkit arasında ki boru hattı ihalesi yapılırken 2017 yılında doğalgazın Kelkit’e ulaşacağı bildirildi.  Kelkit Şiran arası boru hattı için tarih olarak 2018’in sonu belirlenirken Şiran’da yapılacak depo ile doğalgaz kullanım tarihinin öne çekilebileceği ifade edildi. Doğalgaz ağının henüz dağıtım işleminin gerçekleştirilemediği Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi’nde ise yapılacak 1 Milyonluk yatırım ile 2017’de doğalgaza geçileceği öğrenildi.
Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ve Gümüşhane OSB Başkanı Metin Şeker 2017 yılı itibari ile çalışmaların tamamlanacağı ve gelecek yıl kış aylarında doğalgaza geçmiş olacaklarını kaydettiler.
Pöske Kelkit arası ihalenin yapıldığını kaydeden Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, “BOTAŞ yetkililerine konu hakkında talimat geldi. Ankara’dan aldığımız bilgiler bu istikamette. Çarşının doğalgaz altyapı çalışması yapıldı. 17 Ekim’de boru ihalesi yapıldı. Henüz kesinleşmemekle beraber bir taraftan BOTAŞ’ın çalışmaları devam ederken diğer taraftan da dağıtım çalışmaları yapılabilir. BOTAŞ Kelkit’e doğalgazı 2017 de getirecek. Dağıtıcı firmamız da gerekli çalışmaları yaptığı takdirde gelecek yıl kış mevsiminde doğalgaza geçeriz. Beklentimiz ve talebimiz o yönde” diye konuştu.
BOTAŞ tarafsından Şiran İlçesine 2018 yılında yapılacak doğalgaz arzı ile ilgili olarak konuşan Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ise doğalgazın 2017 yılında Şiran’a geleceğini bunu da taşımalı olarak halledileceğini söyledi.
Şiran’a dağıtım firması tarafından doğalgaz deposu yapılacağını ifade eden Altıparmak, “Sisteme doğalgaz salınımı bu depodan yapılacak. BOTAŞ’ın Kelkit Şiran arası yapmayı planladığı boru hattı gecikeceği için dağıtıcı firma böyle bir uygulamadan bahsetti. Firma yetkilileri 2017 yılında Şiran’a depo yaparak bu dağıtımı gerçekleştirebileceklerini söylediler. Altyapı çalışmalarının önümüzde ki yıl içerisinde yapılacağını ve gelecek sene kışın Şiran’da doğalgaz kullanabileceğimizi umuyorum” dedi.
Organize Sanayi Bölgeleri
2018’in sonuna kadar doğalgaz ulaştırılacak öncelikli yerler arasında OSB’lerin de bulunduğu BOTAŞ’a Gümüşhane OSB’si için başvuruda bulunulduğu, doğalgaz arzı için teknik çalışmaların devam ettiği, çalışmaların tamamlanmasına müteakip onay için bakanlığa sunulacağı öğrenildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanı Metin Şeker ise  “Doğalgaz basınç düşürme merkezi zaten OSB’nin içerisinde. Şu anda projeleri hazırlanıyor. Proje tamamlanmasının ardından 2017 yılında uygulanmaya başlanacak. Tesisatların ana hatları döşenecek. Doğalgaz OSB’miz de var ancak şebeke için yaklaşık 1 Milyonluk bir yatırıma ihtiyaç var. Erzurum’da yapılan toplantıda konunun bakanımıza aktarıldı. Bakanımız parasal konuda bizlere destek olacağını söyledi. Sayın Valimizin ve Ticaret Odası Başkanımızın talepleri doğrultusunda gerekenin yapılacağını ifade etti” şeklinde konuştu.
Doğalgaz ile birlikte Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesinin daha cazip hale geleceğini kaydeden Şeker, “OSB de çevre kirliliği olmayacak. Gıda sektörünün domine ettiği OSB’miz de tesislerimiz zararlı gazlara maruz kalmayacak.  Pestil ve Köme’de maliyetler haliyle düşecek. Temiz bir çevre ve ekonomik bir yakıt sağlanacağından OSB’miz daha cazip hale gelecek” diye konuştu. 

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34