banner333

banner309

Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz'ın Kurtuluş Mesajı

Kelkit 16.02.2016, 09:58 16.02.2016, 10:00
Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz'ın Kurtuluş Mesajı
banner400
    Türk askeri, Millet ile birlikte, büyük bir azim ve fedakarlıkla kurtuluş mücadelesini başarmıştır. Yüz binlerce şehit, bir o kadar da gazi ile kazanılan Kurtuluş mücadelesi, o günden sonra Türk Milletinin direnci ve inancı ile hangi koşullarda neleri yapabileceğinin kanıtı olarak tarihe geçmiştir.

    Genç nesiller, hepimiz; ecdadımızın bin bir mahrumiyet içinde başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı, Milli mücadelemizin hatırasına sahip çıkmalıyız. Yokluklar içerisinde savaşan asil ecdadımız , önce milletimizi tek çatı, tek ülkü,tek bayrak altına toplamış; sonra da eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu destan Türk ulusunun varlığını, gücünü,büyüklüğünü, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki sarsılmaz inancını ve kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir.

               
     Günümüzden tam 98 yıl önce misak-ı milli sınırları içerisinde  İlimiz ve ilçelerimizde kahraman ecdadımız ölüm-kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler. İşgalci güçler, 98 yıl önce Türk askeri ve halkının direnci karşısında işgal ettikleri bu topraklardan çekilmek zorunda kalmışlardır. Şehitlerimizin kutsal kanları ile sulanan topraklarda var olmanın haklı gururunu ilimiz ve ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşlarını kutlar, şanlı mücadelemizin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmetle anarken, tüm hemşerilerimize sevgi ve selamlarımı sunarım. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09