banner333

banner309

Ameliyat İçin Kelkit’e Akın Var

Kelkit Devlet Hastanesinde 1,5 yıl önce Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak göreve başlayan Op. Dr. Mehmet Kaan Önder, yaptığı estetik, kulak, burun ve boğaz ameliyatlarıyla ünü yurt dışına taştı.

Kelkit 03.03.2018, 11:00 02.03.2018, 22:27
Ameliyat İçin Kelkit’e Akın Var
banner400

Sivas 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ihtisasını tamamlayarak Kelkit Devlet Hastanesinde 1,5 yıl önce Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak göreve başlayan Op. Dr. Mehmet Kaan Önder, yaptığı estetik, kulak, burun ve boğaz ameliyatlarıyla ünü yurt dışına taştı.

Yaptığı burun estetiği ameliyatlarıyla sadece Gümüşhane`ye hitap etmeyen Önder; Trabzon, Bayburt, Erzincan başta olmak üzere Türkiye`nin farklı yerlerinden gelen hastaları da ameliyat ediyor. Rusya, İsviçre ve Dubai Emirliği gibi ülkelerden de çok sayıda hasta ameliyat olmak için sıra bekliyor.

Önder, yaptığı açıklamada, aslen Yozgatlı olduğunu belirterek, “Mezun olduktan sonra Kelkit Devlet Hastanesine atandım. Yaklaşık 1.5 yıldır Kelkit’te görev yapıyorum” dedi.

“Kelkit’te Çalıştığım İçin Mutluyum”

Kelkit’te çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Önder, şöyle devam etti: “Burada her şey yolunda gidiyor. Benim çalışma sistemim cerrahi, ameliyat üzerine çalışmadır. Medikal, ilaç tedavi boyutundan çok ameliyat yapıyorum. Son bir yıl içerisinde hemen hemen her gün ameliyat yapıyorum. Ayda ortalama 65 ameliyat yapıyorum. Burun estetiği dışında kulak estetiği de yapıyorum. Kepçe kulak ameliyatları yapıyorum. Burun estetiği açısından adım bayağı duyuldu. Ek olarak da işitme ameliyatı yapıyorum. İşitme sıkıntısı çeken ve doktor doktor gezen gerek işitme cihazı kullanan gerek yıllardır ilaç tedavisi alan hastaları tek seansta ameliyat ederek normal işitme sağlığına kavuşturuyorum. “

“İşitme Cihazından Kurtarıyorum”

Yıllardır duymayan ve işitme cihazına mahkûm olan hastaları bu derdinden kurtardığını da kaydeden Önder, “Bu hastalara da cerrahi müdahale yaparak duymasını sağlıyorum. Bu bölgede özellikle işitme cerrahisi açısından çevre illerden gelen çok hastalarımız oldu. Tiroit, guatrı ameliyatı da yapıyorum. KBB’ın guatrı ameliyatı pek yapmaz ama ben burada guatrı ameliyatı da yaptım. Boğazda, bir takım rutin ve nefes ameliyatlarını da yapıyorum. Hastanemizde tükürük bezi kanser ameliyatı da yaptım. Genç bir bayandı, 30 yaşında. KTÜ Farabi Hastanesine gitmiş, hocalara ulaşamamış. Buraya geldi ve sigortasından ameliyatını yaptım. Şu anda da gayet çok sağlıklı” diye konuştu.

“Üniversite Hastanesinde Ne Varsa Bizde de Var”

Kelkit Devlet Hastanesine ilk geldiğinde bu tür ameliyatları yapmak için malzemelerin yeterli olmadığını anlatan Önder, “Başhekimimizin çalışması, bizim istekli duruşumuz sonucunda şu anda Kelkit Devlet Hastanesi, bir üniversite hastanesinde ne varsa Kelkit Devlet Hastanesinde de var. Benim malzeme açısından hiçbir eksiğim yok” dedi.

“Bir Tane Hasta Sevk Etmedim”

KBB Uzmanı Önder, Kelkit Devlet Hastanesi’nden 1,5 yıldır hasta sevk etmediğini de kaydederek, şöyle devam etti: “Dışarıya hasta sevk etmiyoruz, hastanemize sevk alıyoruz. Şu anda yatan bir hastam var. Erzincan Üniversitesinde 12 gün yatmış, taburcu etmişler, tedavi görmemiş. Kelkit Devlet Hastanesine geldi ve tedavisine burada devam ediyoruz. Estetik ameliyatları devlet karşılamıyor. Burun estetiğini hastanın sigortasına göre, yüzde 30-40’ını devlet ödüyor. Kalan kısmını da hasta ödüyor. Ameliyatlarını da o şekilde yapıyoruz. Bunun dışındaki ameliyatlara herhangi bir ücret ödemiyor. “

“Bir Anda Dalga Dalga Yayıldı”

Kelkit Devlet Hastanesinde yaptığı ameliyatların bir anda dalga dalga yayıldığını anlatan Önder, “Ben asistanlığımda da böyleydim. Asistanlığımda da bana ameliyat olmak isteyen hastalarım vardı. Kelkit’in gurbetçisi çok. İstanbul’da, Ankara’da, Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan çok insanları var. Yazın İstanbul’dan ve diğer illerden gelen hastaları ameliyat ettik. O ona söyledi, o ona söyledi, adımız duyuldu. Geçen gelen bir hastam, benim adımı Batum’da duyduğunu söyledi. Hastam, Batum’a tura gittiklerini ve birlikte kaldığı oda arkadaşı benim adımı söylemiş” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’nin Her Yerinden Ameliyat Yapmışımdır”

Türkiye’nin hemen hemen her yerinden ameliyat yaptığını da anlatan Önder, daha sonra şunları kaydetti: “Adana’dan, Bursa’dan, Kocaeli’nden, Ankara, İzmir, İstanbul’dan yaptım. Dubai’den bir hastam gelecek. Moskova’dan 2, bir de İsviçre’den gelecek 1 hastam var. Yabancıların ameliyatını da Kelkit’te yapmayı planlıyorum. Kelkit’in de prestiji olsun istiyorum. “

“182 Randevu Hattım Dolu”

Haftanın iki günü ameliyat diğer günlerde de poliklinik yaptığını kaydeden Önder, “Her gün yaklaşık 110 hasta muayene ediyorum ve bu 110 hasta sabah 7 gibi doluyor. Sırayı kapatmasam devam etsem muayene edeceğim hasta sayısı 250’yi de buluyor. Her gün doluyum. Özellikle ben çalışmayı seviyorum. İnce eleyen sık dokuyan birisiyim. Bir burun estetik ameliyatım en az 3 saat sürer. İşitme cerrahisinde de öyle. İşitme cerrahisi mikroskobik ameliyattır. Pazartesi, Perşembe günleri tam, Cuma günleri de öğleden sonra ameliyat yapıyorum. Diğer günlerimi poliklinik muayenesine ayırıyorum. Mayıs ayının sonuna kadar ameliyat günlerim tamamen dolu bulunuyor. Gelmeyen hastam olursa yerlerine bir sonraki hastayı çağırıyorum. Şu anda telefonuma kayıtlı 180’i geçkin hasta var. Benim Kelkit’te tedavi ettiğim her hastanın yüzde 70’i Türkiye’nin çeşitli illerinden oluyor” diye konuştu.

“Kaan Beyi 7 Aydır Takip Ediyorum”

Erzurum’un Oltu ilçesinden babası ve annesiyle birlikte Kelkit Devlet Hastanesine gelen Semanur Doğan, Erzurum’un Oltu ilçesinde bir bayan doktordan Op. Dr. Mehmet Kaan Önder’in adını duyduğunu belirterek, “Ben daha önce Erzurum’da araştırma yapmıştım, ancak doktor hanım beni Kaan beye yöneltti. ‘İşlerinin içinde en iyi doktor o’ dedi. Ben, Kaan beyi 7 aydır takip ediyordum. Televizyon programlarında da gördüm. Geçen yıl Kasım ayından beri bekliyordum. Çok yoğundu, ancak bugün bana sıra geldi. Burnumda kemik eğriliğim ve burun etim var. Onları yaptıracağım. Doktor seçeneklerimiz var ama ben özellikle Kaan beyi istedim. Hastasıyla çok ilgileniyor hem de işini çok iyi yapıyor. Yaptığı ameliyatta herhangi bir iz kalmıyor. Ameliyat sonrası yeniden Kelkit’e gelmeme gerek kalmıyor” dedi.

“Kaan Beye Güveniyoruz”

Oltu Belediyesinde Muhasebe Müdürü olarak görev yapan Baba Ekrem Doğan ise, “Kızım bana Kelkit’te böyle bir doktor var, ben onu tercih ediyorum dedi. Ben ve annesi de olmak üzere kızımızla beraber geldik. Hakan beyi televizyonda izlemiştim. Kızımın tercihinin yerinde olduğuna karar verdik. Hatta Hakan beyi kızımla beraber izlemiştik. Kızım da bana ‘baba bu doktora gidelim’ dedi ve bizde Erzurum’un Oltu ilçesinden Kelkit’e geldik. Çok sevecen, insanlara yaklaşımı çok iyi. İnşallah kızımın ameliyatı da başarılı olur” ifadelerini kullandı.

“Her Tarafta Adı Söyleniyordu”

Kelkit’te ikamet eden Gıda Mühendisi Şüheyda Mutlu ise, Kaan hocanın ismini Kelkit’e atandıktan sonra duyduğunu belirterek, “Kendisinin çok iyi bir doktor olduğu her tarafta söyleniyordu. Daha sonrasında muayene olmak için geldim. Benim burnumda kemik eğriliğim ve nefes problemim vardı. Başta estetik ameliyatı düşünmüyordum. Dört yıldır iyi bir doktora gitmek için araştırıyordum. İstanbul’a, Ankara’ya gitmeyi düşünmüştüm. Kaan hocayı duyunca da Kaan hocaya geldim. Kaan hoca bana, ‘Burnunu ameliyat edebilirim, bana güvenebilirsin’ dedi. Kendisini çok samimi ve hastalarıyla ilgilenen bir doktor olarak gördüm. Güvendik, güvenimizi kazandı. Sonrasında çok doğal bir burun isteyerek ameliyat oldum. Çok yoğun olduğu için bana ameliyat günü verdi. Geldim, ameliyat oldum. Ameliyattan sonra ödem ve ağrı oldu. Ancak Kaan hoca devlet hastanesi gibi bir yerde ağrı ve ödemi en aza indirmek için çok çaba harcadı. 2 gün hastanede yattım. Normalde ben cilt hassasiyeti olan bir insanım. İnce bir cilde sahibim. Bu nedenle ödem fazla topladı. Çok çabuk atlatmaman gerekiyorken Kaan hocanın ilgisiyle çok çabuk atlattım. Ameliyattan sonra herhangi bir problem yaşamadım, nefes problemim de düzeldi. Önceden ‘karga burun’ tabiriyle kemerli bir burnum vardı. O problemim düzeldi ve çok doğal bir burnum oldu” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59