banner333

banner309

6 Metrelik Yılan, Köylünün Kabusu Oldu

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi Balkaya köyünde görülen 6 metrelik Hazer yılanı, köylünün kabusu oldu.

Kelkit 15.06.2014, 13:20 15.06.2014, 13:27
banner400
 Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi Balkaya köyünde görülen 6 metrelik Hazer yılanı, köylünün kabusu oldu.


Kelkit ilçesine bağlı Balkaya Köyü'nde geçen hafta görülen dev yılan halen yakalanamadı. 6 metre olduğu iddia edilen yılan yüzünden uykuları kaçan köylüler, ne yapacağını bilemez halde yetkililerden yardım istedi. Yılanın evlerine girip çocuklarını, kendilerini zehirleyip-boğacağından korkan köylüler, gündüzleri de dışarıya çıkamadıklarını söyledi. Yılanın bir an evvel yakalanmasını isteyen köylülere bilim adamlarından ilginç bir yanıt geldi. "Hazer yılanı bu, zehirli değil, korkmayın" diyen bilim adamları ekosistem içinde yılanın gerekli olduğunu, kesinlikle öldürülmemesi gerektiğini söyledi. Şaşkına dönen köylüler, "Ya bizi boğarsa o zaman hesabını kim verecek?" diye sordu.

"KÖYDE HUZUR KALMADI"

Köydeki panik, muhtar Ahmet Akan'ın, Kayağantaş mevkiinde geçen hafta dev yılanı gördüğünü söylemesiyle başladı. "Hayvanların içme suyunu karşılamak için çalışma yapıyorduk. O sırada yeğenimin bana 'Yılan sana doğru geliyor' diye bağırdığını duydum ve hemen ağaca tırmandım" diyen Ahmet Akan, "Yılanın gövdesi o kadar kalındı ki, ağacın dalı sandım. Hemen kaçıp köylüleri uyardım" şeklinde konuştu. Tüm huzurlarının kaçtığını anlatan köylüler, "Evimizi yıkıp başka yerde yapma imkanımız yok. Çocuklar geceleri uyuyamıyor gündüzleri dışarı çıkamıyor. 24 saat nöbet tutuyoruz. Bu nereye kadar sürecek? Bizi bu yılandan kurtarın" çağrısı yaptı.

HAZER YILANININ ÖZELLİKLERİ

Türkiye'nin her bölgesinde görülebilen Hazer yılanının sırt bölgesinin rengi, genel olarak kahverengimsi gri ve gri rengin diğer tonlarında olabilir. Sırtta ayrıca koyu renkli benekler bulunur. Ayrıca sırttaki pulların kenarları beyaz renkli olur. Beneksiz olan karın bölgesi sarımsı beyaz renkte. Gündüzleri aktiflik gösterirler. Genel olarak küçük kemiriciler, kuş ve kuş yumurtaları, kertenkelelerle beslenirler.
Daha çok sabahleyin avlanırlar. Çok hızlı hareket edebilirler. Taş altı ve kemirici yuvalarında gizlenirler. Oldukça çabuk ısıran bir yılandır. Ancak zehirsiz olmasından dolayı tehlikeli değildir. Dişiler bir defada 5-8 kadar yumurta bırakabilirler.

Yorumlar (1)
erdalkurt 10 yıl önce
6 metrelik saka olmasin koylum
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09