banner333

banner309

08.11.2012, 08:51

Kayıp Türkler

      Elbette isterdik ki, bu kadar yoğun gündemli ve telaşlarla geçen günler, baki ömürlerimiz için mutluluk versin, refah versin, umut versin. Ama ne yazık ki geçen hafta içerisinde neredeyse bütün dünya ülkelerinin, çoğu Arap ülkelerinin,  Suriye meselesinde her vesile ile adeta bizi “azarladıklarını” ifade eden demeçlerini okudukça, “Üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanlarla çevrili” bir durumdaymış hissine kapılmadım desem yalan olur.

Hatırlayalım istedim; Suriye Ulusal Konseyi 2011 yılı Ağustos ayında İstanbul’da kurulmuş ve Türkiye ile özdeşleşen bir örgüt olduğu ilan edilmişti. Sonraki tüm süreçte de bu Konseye Türkiye olarak desteğimizi vermiştik.

Fakat o da ne; birkaç gün önce ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton “Suriye Ulusal Konseyi”nin temsil yeteneği olmadığını belirterek yerine tasarlanan planı açıklamış!.. Yeni muhalefet Katar’ın Başkenti Doha’da oluşturulacak, bu süreç 5 günde tamamlanacak ve Türkiye son oturuma(!) bir temsilciyle katılabilecekmiş!.. Kürtlerin, muhalefet içindeki yeri güçlendirilecekmiş!..

Amerika bize “Stratejik Ortak” diyordu ya, peki bu durum Stratejik ortaklık ilişkisinin gerekleriyle örtüşür mü?.. Bu demektir ki Türkiye Suriye’deki zemini kaybetti, Katar’ın statüsü yükseldi!..

Şunu da hiç akıldan çıkarmamamız gerekiyor, Amerika da  Suriye için bir politika değişikliği asla olmayacaktır!.. Çünkü Washington, Sünni ve Müslüman Kardeşler hakimiyetin de olan Suriye Ulusal Konseyi konusunda gittikçe olumsuz bir tavır geliştiriyor.

Güya, bölgede “güç bizde” olacaktı ama, Suriye’deki gerçek durumu değerlendiremedik ve dış politikamız iflas etti!..

Allah akıl, fikir, izan, sabır ve hayır versin inşallah..

Ama, tek tesellim var dostlarım; vallahi bütün bunlar benim yüzümden olmadı!!..

 

Değerli kardeşlerim, sizlere çok güzel ve oldukça ilginç bulduğum bir haberim de var; Atlas Dergisi yayın yönetmeni ve birkaç arkadaşı, Moğolistan’ın en kuzeyinde yaşayan Türklerle ilgili olarak “Dukha Halkı-Kayıp Türkler” isimli bir belgesel hazırlamışlar. Ellerine sağlık. Dukha’lar öylesine Türklermiş ki, ekip, oradaki insanlarla sadece bir hafta içinde anlaşabilecek duruma gelmiş.

Dukha halkı, medeniyetin oldukça uzağında, adeta on bin yıl öncesinde yaşıyor, Türkçe kökenli bir dil kullanıyor ve Ren geyikleriyle birlikte göçebe hayatı yaşıyorlar. Moğolistan’da toplam 500 kişi kadar olan Dukha Türklerinin öylesine güzel alışkanlıkları var ki; mesela, nehir içinde ellerini yıkamıyorlar, sabunlu suyu nehire akıtmıyorlar, vurdukları hayvan nehre düşer de suyu kirletir diyerek su kenarında avlanmıyorlar. Çok güzel bir Türk geleneğini yaşatarak, çadırlarda alınan kararları kadın ve erkekler birlikte alıyorlar!..

Bakınız, ekip oradan ayrılırken bir yaşlı bilge şöyle söylüyor: “Çevrenizde gördüğünüz her şeyin bir ruhu vardır. Bu yüzden de soluk aldığınız her an bunu aklınızdan çıkarmayın, bunun farkında olun. Böylece hiçbir canlının ruhuna saygısızlık etmemiş olursunuz.”

Dukha dilinde; cörü-yürü, gız-kız, ool-oğul, guş-kuş anlamına geliyor. Bir Dukha Türk’ü size “Süt içher bi?” derse, hiç düşünmeden “isterim” deyin, çünkü size “Süt içer misin?” diye soruyor kardeşimiz!..

Böyle bir geleneğe, böyle bir asalete, böyle bir geçmişe, böyle bir kültüre ait olmak ne kadar güzel bir duygu!..

……….

Ünlü Alman düşünür Goethe, “Çözümde görev almayanlar, problemin bir parçası olurlar” demiş.

Bakınız, zamanında çözüm için görev alan, yetki alan, güç alan bir hükümetin, Refahyol Hükümetinin Adalet Bakanına, Alevi vatandaşlarımızı hedef alan “mum söndü oynuyorlar” sözünü hatırlatan, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Üyesi milletvekili hemşerimiz Özcan YENİÇERİ’nin “Şevket bey o zaman siz de çanak tutmuşsunuz” sözüne karşılık, “Evet, tutmuşuz” yanıtını vermesi ne kadar hazin değil mi?!..

Bu basiretsizliğe ne çok şey söylenir, bu gaflet ne çok eleştirilir hatta ne çok kızılır değil mi?.. Ben eminim ki sevgili milletvekilimiz söyleyebileceği en “kibar” cümleyi söylemiş.

Ama, tek tesellim var dostlarım; vallahi bütün bunlar da benim yüzümden olmadı!!..

…………

Bütün bunlar aklımdan geçerken, gazetede “Çanakkale 1915” filmi için hazırlanmış tanıtım cümlesi beni yüreğimden vurdu: “Hiçbir düşmanın, ordunun ve silahın vatan sevgisinden daha güçlü olmadığını kanıtlayan destan.. Çanakkale!..”

Tek tesellim var dostlarım; vallahi bu duygu hiç yok olmadı!!

………….

Bu arada, 4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen MHP Kongresinin de ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hasbelkader bir yorum yapmak gerekirse,  Madem ki, MHP’nin varlık nedeni “Türklük ve Vatan Bütünlüğü”dür, bu bütünlük çabalarını rahmetli “Türkeş Modeli” ekseninde ve birlik ruhuyla sürdürmek esas olmalıdır.

Mutlu, sağlıklı, bereketli günleriniz olsun.

Sağlıkla kalın.



Yorumlar (7)
ŞİRANLI 11 yıl önce
YAZILARINIZI İLGİYLE TAKİP EDİYORUM,AKICI BİR ÜSLÜP.GÜNDEM GÜZEL TAKİP EDİLİYOR TŞK VE BAŞARILARINIZIN DEVAMI
savaş bozkır 11 yıl önce
başkan eline yüreğine sağlık..
şirandan ankara ve ülke daha net görünüyor .
başkanım sizin ülke ve gümüşhana sevdanızı iyi bilenlerden biri olarak
sağlık başarı dolu yollar temennisiyle allaha emanet olun.
Orhan Celep 11 yıl önce
Başkanım kısa ve net bir şekilde gündemi yorumlamışsınız yüreğinize ve kaleminize sağlık tek tesellim var bunlar benim yüzümden olmadı demişssiniz ama ne yazık ki yarın oğullarımız ve torunlarımız bunlar babalarımız ve dedelerimizden dolayı oldu derken ne sizi ne bizi ayıracaklar.selam ve saygılarımla
Bahattin UÇAK 11 yıl önce
Keşke bizlerde öz Türklüğümüzü yaşasak. Yazınız çok hoş. Teşekkürler Başkanım.
m.sulhi şahin 11 yıl önce
nerede olursan ol, memleket ve dünya meselelerine bu kadar yakın bir ilgi göstermen kadar, analitik bir zekayla bunları yorumlama yeteneğine, bizlere iletme gücüne ve sohbet tadındaki yazılarına sağlık..saklıyorum yazılarını.. :)
Erdal KURT 11 yıl önce
SİZLERLE BULUŞMAMI SAĞLAYAN İLK YAZIMDAN SONRA TÜM HEMŞEHRİLERİMDEN, KARDEŞLERİMDEN, SEVDİKLERİMDEN, GÖNÜL DOSTLARIMDAN BEKLEMEDİĞİM KADAR TAKDİR,ÖVGÜ VE GÜZEL SÖZLER ALDIM. BEĞENENLER KADAR ELEŞTİREN, BAŞKA YÖNLERE İŞARET EDEN DOSTLARIMDA OLDU HEPSİNİN GÖNÜLLERİNE SAĞLIK.
Hurşit CANLI 11 yıl önce
abicim senin dilin üslübun inanılmaz güzel sağol var ol
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46