banner333

banner309

Tunapor Fabrikası, bölgenin ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Şiran'da işadamı Ömer Yeniçeri tarafından kurulan Tunapor Strafor Fabrikası ve Fixkim Yapı Kimyasalları, bölgenin ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

İş Dünyası 17.11.2017, 11:15 17.11.2017, 11:07
Tunapor Fabrikası, bölgenin ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.
banner400

Bölgede yalıtım sektöründe faaliyet gösteren Tunapor Strafor Fabrikası ve Fixkim Yapı Kimyasalları, yalıtım sistemlerinde son teknolojik cihazlara yatırım yaparak, bölgenin ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Yalıtımın büyük oranda ısı ve ekonomik tasarruf sağladığını belirten firma yetkilisi Yunus Cansız ile yaptığımız görüşmede İlçemizde ve Erzincan’da bulunan fabrikalarda strafor, yapıştırıcı mineral sıvalar ve söve çeşitlerinin üretimleri son sistem makinalarla devam ettiğini söyledi.

Ayrıca Cansız, " Bölgemizde maalesef yalıtım sektörü istenilen boyutta değildi. Yeterli yatırım yapılmadığı gibi, halkımız da bu konuda bilinçlendirilmemişti. Yalıtım doğaya katkı sunduğu gibi ekonomik kazançlarda sağlıyor. Isı yalıtımı sayesinde, yaz aylarında sıcaklardan, kış aylarında ise soğuklardan korunmak mümkün. Bu sayede ısınma ve soğutma alanında harcanan enerjide neredeyse yüzde 60’lara varan büyük oranda tasarruf sağlıyor" dedi.

“Firmamızın yeni ürünü: fixthermo2”

Cansız, “Günümüzde yalıtım amacı ile kullanılan malzemeler aslında evimizi değil cebimizi ısıtıyor. Hem maliyet açısından hem de gerçek bir izolasyon sağlamadığından dolayı bilinen ürünlerin aksine fixser/fixhermo2 yalıtım sıvamız sadece ısı yalıtım görevi değil aynı zamanda ses ve su izolasyonu sağlamaktadır.

3 cm kalınlığında numuneler hazırlanıp 600c ısı tutularak aynı anda -50 dereceye kadar soğutulup üründe meydana gelebilecek hasarlara bakılır. Aynı zamanda ürünümüzde su izolasyonu ile testler uygulanmaktadır. Bilinen montalama işlemleri 5 aşamadan oluşmaktadır. Bu üründe tek aşamada aynı zamanda kaba sıva olmadan binanıza doğru bir yalıtım sağlayabilirsiniz. Tuğla, briket, bims vs. üzerine direk olarak bölge için uygun kalınlıkta tek seferde ana çitalar yardımı ile atılabilir. Ürünün asıl rengi kırık beyazdır. Titfillendiğinde pürüzsüz yüzeyler elde edilebilir. Kuruma süresi normal sıva ile aynıdır. Ürünün nefes alınabilir özelliği olduğundan dolayı üzerine yağlı veya plastik boya vurulması gerekir. Su bazlı boyalar ile renklendirilebilir.Torbalar 40 litrelik 17+/- 1 kg’dır. Her bir torba için önerilen su miktarı 7,5-8 litredir. Uygulama kalınlığına göre su miktarı farklılık gösterir. Ürünümüz organiktir kesinlikle sağlığa karşı hiçbir tehdit oluşturmaz. dedi.”

Kaynak: MURAT TUĞ

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11