banner333

banner309

Tekçe:Kazaları azaltmak, kültür ve bilincin artmasıyla mümkün

İSGÜM Başkanı hemşerimiz Erol Tekçe, iş kazaları ve meslek hastalıklarını azaltmanın yolunun güvenlik kültürü ve bilincin artmasından geçtiğini ifade etti.

İş Dünyası 27.12.2018, 10:39 28.12.2018, 09:07
Tekçe:Kazaları azaltmak, kültür ve bilincin artmasıyla mümkün
banner400

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı (İSGÜM) Erol Tekçe, bütün sektörlerde iş kazaları ve meslek hastalıklarını azaltmak adına var güçleriyle çalıştıklarını dile getirerek, gerek Genel Müdürlük gerekse İSGÜM Enstitü Başkanlığı olarak ölçüm analiz ve iş gücü imkanlarını bu amaç için kullandıklarını söyledi.

İSGÜM Başkanı Tekçe, “Ayrıca gerçekleştirdiğimiz proje çıktılarını ve uzman personelimizin bilgi birikim ve tecrübelerini paylaşmak için günümüz teknolojisine ayak uydurarak sosyal medya hesaplarımız ile internet adreslerimizi aktif bir şekilde kullanıyor, güncel tutmaya özen gösteriyoruz. İSG Profesyonelleri ve değerli milletimiz bizlere bu yollarla sorularını iletebilirler. Unutmayalım ki, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak ancak hepimizin güvenlik kültürü ve bilincimizin artmasıyla olacaktır.” dedi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (İSG) NEDİR?

İSG’nin iş yerlerinde işin yürütülmesi esnasında çeşitli nedenler dolayısıyla sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak üzere gerçekleştirilen sistemli ve bilimsel çalışmalar olduğunu söyleyen Tekçe, evrensel manada ise tehlike veya arıza meydan gelmeden bunların öngörülmesi ve kabul edilebilir olup olmadığına karar verme çalışmalarını da içerdiğini belirtti.

“REAKTİF YAKLAŞIMLAR YERİNİ PROAKTİF’E BIRAKTI”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2012 yılında hazırlanıp yürürlüğe alınan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında geleneksel “reaktif” yaklaşımların yerini “proaktif”e bıraktığını kaydeden İSGÜM Başkanı Erol Tekçe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleneksel (reaktif) yaklaşımda, kazaların ve sistem bozukluklarının incelenmesi esastır. Olay sonrası inceleme ve işin yeniden düzenlenmesini hedef alır. Çağdaş güvenlik yaklaşımı (proaktif yaklaşım) ise, sistem bozukluğundan çok, güvenlik yönetim sisteminin incelenmesine, risk değerlendirme ve güvenlik kültürüne odaklanır. Olay gerçekleşmeden önce, çalışanların yanı sıra üretim ve işletmenin güvenliğini dikkate almaktadır.” 

Kaynak:stendustri

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46