banner333

banner309

Mallı: Rus Büyükelçi'nin vurulması bir mesaj

Rusya ile normale dönen ilişkilerden, Ortadoğu'da yaşanan küresel güç savaşlarına, Rus Büyükelçisi'ne düzenlenen suikastten, Türkiye'nin ekonomik durumuna kadar birçok konuda Tanış ANKARA Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı, "Fiilen savaşın içindeyiz" dedi.

İş Dünyası 22.12.2016, 18:37 22.12.2016, 18:46
Mallı: Rus Büyükelçi'nin vurulması bir mesaj
banner400

Rusya ile normale dönen ilişkilerden, Ortadoğu'da yaşanan küresel güç savaşlarına, Rus Büyükelçisi'ne düzenlenen suikastten, Türkiye'nin ekonomik durumuna kadar birçok konuda Tanış ANKARA Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı, "Fiilen savaşın içindeyiz" dedi.

Gün geçtikçe Türkiye'nin gelişmesini hazmedemeyen güçler farklı yönlerden Türkiye'ye saldırmaya devam ediyor.Rusya ile normalleşen ilişkiler hedef alınarak Türkiye ile Rusya'nın arasının düzelmesinde en önemli rollerden birini oynayan Rus Büyükelçisi Karlov'a suikast düzenlendiğini ifade edenAK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı, 25 Dönem AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mallı,"Orada dört tane büyükelçi var ama direkt Rusya'yı hedef alıyorlar. Çünkü buradaki hesap başka şunu ifade etmek istiyorlar; 'Bizim masada olmayacağımız hiç bir ortamda toplantı yapamazsınız' mesaj buydu" dedi.

"SINIRI KORUMAZSAM VATANDAŞIM TEHDİT VE TEHLİKE ALTINDADIR"

Suriye'de beş yıldır vekalet savaşları olduğunu ve Türkiye'nin kendi sınır güvenliğini korumak istediğini belirten Mallı, "Türkiye ne dedi? 'Ben dedi sınırımı korumazsam benim vatandaşım tehdit ve tehlike altındadır' dedi. Bu sloganla bu duygu düşünceyle, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması da dahil. O tampon bölgeyi zaten oluşturmak isteme sebebimiz buydu. Bizim tampon bölgemiz Suriye vatandaşlarıyla için güvenilir bir bölge olacaktı. Bizde dolaylı olarak sınırımızı koruyacaktık" diye konuştu.

NEDEN RUSYA'YI HEDEF ALIYORLAR?

Rusya Büyükelçisi Karlov'a yapılan suikastı şiddetle kınadığını belirten Mallı, şöyle konuştu: "Karlov 2013'ten bu yana atanmış ilişkilerin düzenlenmesi çok gayretle samimiyetle çalışan birisi. Bunu hazmedemediler. Hayatını kaybeden büyükelçinin de bu süreçteki rolü çok önemliydi. Neden orada 4 tane büyükelçi var da direkt Rusya'yı hedef alıyorlar? Çünkü buradaki hesap başka şunu ifade etmek istiyorlar; 'Bizim masada olmayacağımız hiç bir ortamda toplantı yapamazsınız' mesaj buydu. Türkiye o masada Suriye konusunda Kazakistan'da veya başka bir yerde ortak bir yer belirliyordu. Suriye konusunu Rusya, İran, Türkiye görüşecekti. Burada kim yok masada? Batı Avrupa'dan kimse yok masada. ABD'den kimse yok baktığında. Almanya'da da bir terör olayı oldu. Ben anlıyorum ki iki tane hedef yer vardı. Orası ses getirsin diye, gündemden düşürme olayıydı bu. Ama oradaki ses getirmedi.”

"TÜRKİYE AN BE AN CEVAP VEREBİLİYOR"

Ülkelerin güçlü ekonomisi ve güçlü sermayesi varsa masada söz hakkına sahip olduğunu kaydeden Mallı, "Türkiye de son 15 yılda yaptığı güçlü ekonomik disiplinli projelerle masaya kendini getirttirdi. G-20 bunun ilk adımıydı. Şimdi dünyanın ekonomisine yön veren ilk 10 ekonomisine girebilmesi için bu coğrafyadaki savaşın bitmesi lazım. Savaş ekonomisine dayalı ülkeler dünyaya yön veremez. Türkiye bu meselelerle uğraşmaktan AR-GE'ye yatırım yapamaz, eğitime yatırım yapamaz, bilişime yatırım yapamaz, teknolojiye yatırım yapamaz. Türkiye bunun farkında ama her şeye rağmen Türkiye, hem dış diplomaside iç diplomaside hem içeride olaylara an be an cevap verebiliyor" şeklinde konuştu.

"FİİLEN SAVAŞIN İÇİNDEYİZ"

Türkiye'nin millete göre 'İkinci İstiklal Savaşı' verdiği dile getiren Mallı, sözlerini söyle sürdürdü; "İkinci İstiklal Savaşımızı yaşıyoruz.Bu ülkenin başınagelmemiş hiçbir olay kalmadı. Bir savaşa alenengirmedik. Fiilen savaşın içindeyiz. Neden? Sınırlarımızı korumak amaçlı hem içerdeki hem dışardaki soydaşlarımızın, vatandaşlarımızın güvenliğini korumak için aslında. Savaş var, yani bir savaş yok diyemeyiz.Senin tankların, tüfeklerin dolaşıyorsa bir savaş var demektir. Ancak bizim sınırımız içerisinde savaş yok. Bunlar içerde savaş olsun diye tetikliyorlar.  Bunu da Sünni-Alevi ve Türk- Kürt çatışmasını tetiklemeye çalışarak yapıyorlar ama bizim ülkenin insanı tarihimizi açıp okurlarsa hiç bugüne kadar izin vermemişler ve izin vermeyecekler."

"SİYASİ KRİZ YOK"

Ekonomisi güçlü olan ülkelerde siyasi krizin yaşanmayacağını belirten Mallı, "Şu an ülkede siyasi kriz var mı? Yok. Ekonominiz güçlü ki siyasi kriz yaşamıyorsunuz. Siyasi kriz yaşayan ülkelere bakın ekonomisi iyi olmayan ülkelerdir. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız bu konuları yakından takip ediyor. İnşallah 2017'yi biz siyasi anlamda istikrarlı atlatırsak, ekonomimizde de bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum" dedi.

TANIŞ ANKARA ÖZEL HABER

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38