banner333

banner309

Kayıt yaptırmayan KOSGEB'den faydalanamayacak

“İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği’nden faydalanmak isteyen KOBİ’lerin KOSGEB veri tabanındaki beyannamelerinin güncellenmesi gerektiği bildirildi.

İş Dünyası 16.12.2016, 20:40
Kayıt yaptırmayan KOSGEB'den faydalanamayacak
banner400

Kaydını yaptırmayan KOSGEB desteğinden faydalanamayacak

“İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği’nden faydalanmak isteyen KOBİ’lerin KOSGEB veri tabanındaki beyannamelerinin güncellenmesi gerektiği bildirildi.

Ödeme sıkıntısı içindeki KOBİ’lere sermaye desteği sağlamak için yeni bir destek programı açan KOSGEB, 50 bin liralık kredi faiz desteği uygulaması planladığını açıkladı. Başvuruların 19 Aralık’ta başlayacağı destek programından faydalanmanın tek şartı ise KOSGEB veri tabanına kayıtlı beyannamelerin güncel olması.

“İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” programının KOBİ’ler için önemli bir destek oluşturacağını belirtilirken, program kapsamında işletme başına 50 bin liralık üst limit belirlendi. Bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli, toplam 36 ay şeklinde faizsiz olacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, “Söz konusu kredi desteğinden faydalanmak isteyenlerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ’lerin de veri tabanında ki bilgileri güncellemesi gerekiyor. Krediden yararlanmak isteyen esnaflarımızın desteklerden etkin olarak yararlanabilmeleri için 19 Aralık başvuru tarihi öncesinden KOSGEB veri tabanına mutlaka kayıt yaptırmalı. www.kosgeb.gov.tr adresinden online kayıt yaptırabilirsiniz” dedi.

KOSGEB Türk Lirasına Döndü

Öte yandan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Destek Programları Yönetmeliği ve Kredi Faiz Destekleri Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak başvurularda yalnızca Türk Lirası kullanılanların değerlendirmeye alınacağını açıkladı.

“Destek başvurularındaki bütün evraklarda Türk Lirasının dışındaki para birimi olan başvurular geçersiz sayılacak.”

KOSGEB Başkanı Biçer, bundan sonra KOSGEB Destek Programlarında Milli Para Esaslı Uygulamaların geçerli olacağını belirterek, KOSGEB’den destek talebinde bulunan bütün KOBİ’lerin destek öncesi yapacakları başvurularda, sözleşmelerde ve proforma faturalarda Türk Lirasının dışında gelen evrakların kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Destek başvuru aşamalarını örneklerle anlatan Başkan Recep Biçer; “Özellikle fuar başvuruları sırasında gelen fuar döviz üzerinden yapılan sözleşmeler, Projeye dayalı destek programlarına müracaat sırasında gelen döviz cinsinden proforma faturalar gibi başvuru evraklarının başvuru aşamasında kabul edilmeyecek” dedi.

Ekonomik refahın, toplumun tüm katmanlarına yansıtılmasında KOBİ’lerin önemli işlevler üstlendiğini belirten Başkan Recep Biçer, “Ülkemizin bağımsızlık ve egemenlik nişanesi olan Türk Lirası’nın hak ettiği değeri alması ve Türkiye’nin güçlü ekonomisiyle küresel ekonomik düzende söz sahibi olmasını destekliyoruz. KOBİ’lerin ekonomik işlevlerini yerine getirmesi ve uluslararası düzeyde rekabet edebilme kabiliyetlerinin artırması ancak güçlü ülke ekonomisi ve güçlü ülke parası ile mümkün olacak” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39