banner333

banner309

İŞGEM Şehrimize Pestil-Köme İmalatında Önemli Bir Katkı Sağlayacak

Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) toplantısı yapıldı.

İş Dünyası 14.04.2017, 09:38
İŞGEM Şehrimize Pestil-Köme İmalatında Önemli Bir Katkı Sağlayacak
banner400

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bünyamin Kocaoğlu ve DOKA yetkilileri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Organize Sanayi Bölgesi Torul tarafına yapılmış olsaydı Trabzon’a yarım saat mesafede birçok avantajı içerisinde barındıran çok güzel bir OSB olmuş olacağını dile getiren Sayın Valimiz, “Büyük bir fırsatı kaçırmışız. Şu anda limana 1,5 saatlik bir mesafedeyiz. Arada çok ciddi bir yol problemi var. İŞGEM projesi, bu sefer Torul mevkiine yapılmış fakat bu projenin Organize Sanayi Bölgesi’nde olmasını daha makbul görüyordum. Eğer OSB’de olmuş olsaydı elektrik, doğalgaz, içme suyu gibi problemler yaşanmayacaktı. Yapılan proje önemli bir proje olduğu için önümüze bakmamız gerekiyor. İŞGEM şehrimize pestil-köme imalatında önemli bir katkı sağlayacak.” diye konuştu.

Torul-Harmancık Köyü mevkiindeki Gümüşhane İŞGEM projesinin inşaat aşamasının yüzde 30 seviyesinin olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, “Yılsonu itibariyle İŞGEM inşaatının bitmesini amaçlıyoruz. Bu süreç içerisinde önümüzdeki hafta işlerin yürümesi ve hızlanması için bir şirket kuracağız ve görevlendirme yapacağız. Elektrik hattı problemi ise en kısa sürede çözülecek. İŞGEM projesinde sadece pestil-köme değil diğer mamullerin de ambalajlanması için önerilerin değerlendirmeye alınması sağlanacak. Bu konuda bölgede önemli bir konuma sahip olmalıyız.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38