banner333

banner309

Güsiad'dan Buruk Bayram Mesajı

Güsiad, son zamanlarda toplu katliamlara maruz kalan İslam Dünyasının hüzünlü ve kederli dünyasında buruk bir bayramın yaşandığını ifade ederek bir mesaj yayınladı. Güsiad Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan mesaj şöyle:

İş Dünyası 02.09.2017, 23:33
Güsiad'dan Buruk Bayram Mesajı
banner400

Bugün son yılların en buruk bayramlarından birini yaşıyoruz. Güneyimizde halkı kan ağlayan Suriye, bitişiğinde bir türlü çatışmaların bitmediği Irak, hemen güneyinde her türlü yaşam hakları gasp altında olan Filistin, son birkaç yıldır canlı canlı işkencelerle soykırıma maruz kalmış Arakan müslümanları ve  Çin baskısı altında hayatta kalma mücadelesi veren Uygur Türkleri olmak üzere islam dünyası emperyalizmin açık tehdidi altındadır. Bütün bunlar maalesef uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletlerin gözü önünde gerçekleşmektedir. Bu sistematik ve bitmek bitmeyen katliamlar bayramları acıya ve hüzne dönüştürmektedir.  

Güsiad olarak son günlerde vahşet seviyesinde izlediğimiz  Arakan Katliamı başta olmak üzere dünya coğrafyasındaki müslümanlara yapılan bu toplu zulumleri,   soykırım ve insanlığın yokedilişi olarak görüyor ve kınıyoruz. Başta BM olmak üzere uluslararası düzeyde sorumlu kurumları göreve davet ediyoruz.İslam ülkeleri birliğinin bu süreci hızlandırması ise en büyük ümitlerimizdendir. Mustafa Kemalin dediği; "yurtta barış, dünyada barış" düsturunun tüm dünya ülkelerinin kavraması ve uluslararası politikada geçerli kılınması açık ve nettir. 
Bugün başlayan mübarek Kurban Bayramının dünyada barışa vesile olması temenni ediyor, islam alemine kedersiz nice bayramlar diliyoruz.

GÜSİAD YÖNETİM KURULU 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09