banner333

banner309

Gümüşhane’de sosyal değişim için ilk adım atıldı

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) öncülüğünde gerçekleştirilen “Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” ile farklı kentlerde başarıyla uygulanan modeller, Gümüşhaneli özel sektör, kamu ve sivil toplum temsilcilerine tanıtıldı.

İş Dünyası 02.10.2014, 08:18 02.10.2014, 09:20
Gümüşhane’de sosyal değişim için ilk adım atıldı
banner400
 Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) öncülüğünde gerçekleştirilen “Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” ile farklı kentlerde başarıyla uygulanan modeller, Gümüşhaneli özel sektör, kamu ve sivil toplum temsilcilerine tanıtıldı.

 

TÜSEV ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi işbirliği ile bugün yapılan “Gümüşhane Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı”, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini bir araya getirdi. Gümüşhane için en faydalı olabilecek modellerin hayata geçmesi için ilk adım olması planlanan çalıştay kapsamında gençlik, yerel bağışçılık ve kırsal kalkınma alanlarına özel çalışma grupları oluşturularak, kentin sorunlarına çözüm arandı. 

 

Özdenoğlu Konağı’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜSEV Sosyal Yatırım Direktörü Sevda Kılıçalp, TÜSEV olarak bugüne kadar sivil toplumun gelişimi için birçok çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Kılıçalp, “Yerel kalkınma ekonomik büyüme kadar sosyal gelişim de demektir. Sosyal gelişim için çesitli grupların güçlendirilmesi ve toplumsal yaşama katılımını sağlayacak farklı toplum temelli kalkınma projelerine ihtiyaç vardır” dedi.

 

Çalıştay kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşan Hüsnü Özyeğin Vakfı Kırsal Kalkınma Projeleri Koordinatörü Murat Bayramoğlu konuşmasında, “Başarılı bir kırsal kalkınma programı oluşturmanın temel unsurları nelerdir?” sorusuna yanıt aradı. Bayramoğlu, Özyeğin Vakfı’nın kırsal kalkınmayı insan hakları bağlamında ele aldığına değinerek, “Bu nedenle çalışmalarımız hak temelli, insan odaklıdır. Kırsalın sorunlarının çeşitliliği, farklı sektörlerin işbirliği ile entegre çözümleri gerekli kılmaktadır. Sivil toplum, kamu ve özel sektör bu çerçevede işbirliği içinde olmalıdır” dedi.  

 

Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya da “Boluluların kendi kaynaklarını kullanarak şehirde çözüm üretme süreçleri nasıl işliyor?” başlıklı konuşmasında başarıyla uygulanmış Bolu Bağışçılar Vakfı modelini tanıttı.


Toplum Gönülleri Vakfı Gençbank Programı Koordinatörü Can Ercebe ise “Gençlerin toplumsal yaşama katılımı nasıl sağlanır?” başlığıyla yaptığı konuşmada, GençBank programının hem gençlerin yaşadıkları çevreye fayda sağlayacak değerler üretmelerine olanak verdiğini  hem de gençlerin projelerini hayata geçirirken pek çok alanda kişisel gelişimlerine destek olduğunu söyledi. Ercebe, “GençBank programı kapsamında, gençler başrolde yer alırlar, projelerin uygulanmasından yerel aktörlerin seferber edilmesine kadar tüm süreçleri gençler kendileri kurgularlar” diye konuştu.

TÜSEV Hakkında

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), 1993 yılında aralarında Türkiye’nin önde gelen vakıf ve derneklerinin bulunduğu 23 sivil toplum kuruluşu tarafından üçüncü sektörün yasal, mali ve işlevsel altyapısını geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün vakfın 100’ü aşkın mütevellisi, TÜSEV çatısı altında işbirliği yapmaktadır.

www.tusev.org.tr, @tusev, www.facebook.com/tusevtr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11