banner333

banner309

Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor

GTSO ‘Gümüşhane Pestil Ve Köme İle Dünyaya Açılıyor ‘ UR-GE projesi kapsamında ki çalışmalarına başladı

İş Dünyası 22.06.2016, 09:28 22.06.2016, 09:30
Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor
banner400

 Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (G)TSO tarafından hazırlanan ve yürütülen  Gümüşhane Pestil ve Köme ile Dünyaya Açılıyor’ UR-GE Projesi kapsamında, projeye dahil olan firmaların ihtiyaç  ve sorunlarını tespit etmek amacıyla İhtiyaç Analizi toplantısı yapıldı.

Pestil-Köme sektöründe rekabetçiliğin artırılması ve güç birliğinin sağlanması amacıyla  GTSO’ da gerçekleştirilen toplantı ile  ilimizin pestil köme sektöründe üretim yapan firmaların ihtiyaç analizleri çıkarılmasına yönelik çalışmalara başlanırken aynı zamanda firmalar tek tek ziyaret edilerek   sektörün ihracat alanları değerlendirildi.


Firmalardan gelecek talep ve ihtiyaçlara yönelik sektörü geliştirecek yararlı ve sağlıklı kararlar vermek amacıyla  proje dahilinde bu tür toplantıların aralıklarla yapılacağını söyleyen GTSO Genel Sekreteri Lütfi Kılıç, firmaların bu tür projelerde aktif bir şekilde yer alması gerektiğini söyledi. Firmaların yapılan bu tür projelere sahip çıkarak  ‘Firma olarak neler yapabiliriz, Firmamızı ve  sektörümüzü nasıl daha üst seviyelere taşıyabiliriz arayışı içinde olması gerektiğini belirten Kılıç, bu arayış mücadelesi içerisinde olan tüm firmalara da  GTSO olarak gerekli desteğin fazlasıyla verileceğini belirtti.



EKSİKLERİMİZİ VE İHTİYAÇLARIMIZI İYİ ANALİZ ETMELİYİZ

Projenin yazılmasında ve yürütülmesinde yer alan danışmanlık firma yetkilisi Fatma  Palabıyık, Projenin bakanlık tarafından kabul edilmesiyle birlikte firmalar ile bir araya gelerek ilk olarak firma bilgileri ve faaliyet alanlarının tespiti, firmaların eksiklerinin belirlenmesi ve  bu eksiklikler dahilinde oluşturulacak  plan doğrultusunda çalışmaların aşamalı olarak yürütülmesinin son derece önemli olduğunu  söyledi. Bu toplantılar sayesinde firmaların ihtiyaçları belirlenerek daha sağlıklı ve yararlı kararlar verilebileceğini belirten Palabıyık, bu toplantı sonucunda hazırlanacak plan  doğrultusunda da  gerekli eğitimlerinde verileceğini  çalışmaların yapılacağını söyledi.


 
PROJEDE YER ALAN FİRMALAR ZİYARET EDİLECEK

 Firmaların İhtiyaç Analizlerin çıkarılması kapsamı altında projeye dahil olan firmalara İhtiyaç Analizinin önemi ve hakkında sunum yapan Strateko Firma yetkilisi  Dr. Yasemin Demirdağ ise   projenin işleyiş süreci hakkında katılımcı firmalara sunum yaptı. Projeye dahil olan firmalara İhtiyaç Analizinin aşamaları ve bu aşamalarda bakanlık tarafından verilen destekler hakkında ayrıntılı bilgi veren Demirdağ, proje kapsamında projeye dahil olan firmaları tek tek ziyaret ederek İhtiyaç Analizi çalışması yürütüleceğini belirtti.


FİRMALAR BİR ARAYA GELEREK  İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Firmalar arasında yapılacak işbirliği ile aktif bir yol haritası oluşturulabileceğini söyleyen  Dr. Yasemin Demirdağ, ‘Firmalarımız bir araya gelerek sektörleri ile ilgili kümeler oluşturabilir ve bakanlık tarafında verilen desteklerden daha aktif bir şekilde yararlanabilir. Aynı sektörde yer alan en az 10  firmanın bir araya gelmesiyle oluşturacakları Küme ile ortak vizyon, ortak yol haritası  ile stratejik hedeflere yönelik etkin çalışmalar yürütülebilir.Ülke olarak kaynatılmış tatlılar sektöründe son 5 yılda 59.953.979 milyon dolar ihracat yaptık.Ülkemiz  pekmez ihracatında ise  %15,23 lük yüksek bir  oranla dünyadaki  ihracatçı ülkeler arasında   birinci sırada yer alıyor.Pestil- Köme ihracatında  ise ülke olarak 9. Sırada yer alıyoruz. Firmalarımızın bir raya gelerek yapmış oldukları çalışmalarla daha kolay ve  sistemli bir ihracat ağı oluşturulabilir’’dedi.

Proje kapsamında olan firmaların ihtiyaç ve taleplerinin tespitine yönelik  ikili görüşmelere başlandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11