banner333

banner309

Gümüş Çelik Türkiye’de İlk Beş İçerisinde

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” finalist töreni 30 Aralık 2013 tarihinde Ankara Rixos Otelde gerçekleşti.

İş Dünyası 31.12.2013, 20:36 31.12.2013, 20:41
Gümüş Çelik Türkiye’de İlk Beş İçerisinde
banner400

 Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” finalist töreni 30 Aralık 2013 tarihinde Ankara Rixos Otelde gerçekleşti. 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK’ın katılımlarıyla başlayan programa, üç bini aşkın yarışmacının arasından seçilen kırk KOBİ yöneticisi yarışma sonucu için yerlerini aldı.
 
Finale kalen kırk yarışmacı içerisinde hemşerimiz Baki TELLİ ‘nin yönetim kurulu başkanı olduğu GÜMÜŞ ÇELİK METAL SAN. TİC. A.Ş. “İşbirliği Güçbirliği” alanında ilk beşe giren Ankara’dan tek firma olarak,  programda Ankara ‘yı ve ilimiz Gümüşhane’yi kürsüye taşıdı. Programda yalnız birincinin açıklanması üzerine Endosa Kalıp birinci oldu.
 
Yönetim Kurulu Başkanı Baki TELLİ ile bakanlık görevini üstlenen hemşerimiz  Fikri IŞIK arasında karşılıklı tebrikleşme yaşandı. Ayrıca Başkanın, KOSGEB Başkan Yardımcısı hemşerimiz  Hüseyin TÜYSÜZ ile program süresince sohbetleri ve sevinçleri gözlerden kaçmadı.
 
Gümüşhaneli İş Adamları ve Girişimcileri Derneği (GİAD) Başkanlığını da sürdüren Baki TELLİ, GÜMÜŞ ÇELİK ‘in ilk beşe kalma başarısının, programın ve bu günün önemini şöyle açıkladı;
 
KOSGEB yatırım teşvik programı kapsamında kurduğumuz GÜMÜŞ ÇELİK METAL SAN. TİC. A.Ş ‘nin iki yıllık üretim sürecini etkin ve verimli tamamlamanın mutluluğunu sizlerle paylaşmaktayız.
17 Ağustos 2011 tarihinde İşbirliği Güçbirliği Destek Programı dâhilin de beş ayrı tüzel kişiliğin ortaklığı ile GÜMÜŞ ÇELİK kurulmuştur. Yönetim, üretim ve organizasyon birimlerinin tamamını profesyonel personel portföyü ile şekillendirerek, Ankara Başkent OSB (Temelli) ‘de 3.623 m2 arazi üzerine tesis edip, 2.567 m2 üretim sahasını kullanıma sunmuş olduk.
Üretim Zinciri Kalifikasyonunu, %85 ‘i yerli Modern Teknolojik Ekip ve Ekipmanlarla Bütünleştirerek yıllık 2.546 ton üretim kapasitesine ulaştık.
Demir ve çelik işleme ana faaliyet konusunda boru hatları, rafineri, dolum tesisi gibi projeleri hayata geçirmek için olağan gücümüzü ortaya koyduk. 2013 yılı itibariyle yıllık üretim kapasitesini ikiye katlayarak 4.861 ton işlem hacmiyle üç farklı projeye eş zamanlı imza attık.
2012 yılı hasılatını 3,2 milyon TL’ den 2013 yılı sonuyla genel müdürümüz, bölüm müdürlerimiz, saha şeflerimiz, saha ve ofis personelimiz ile 13 milyon TL ‘ye taşıdık.
 
21.YY Küresel ekonomi piyasası dinamiğinde, bir sinerji ürünü olarak kurduğumuz GÜMÜŞ ÇELİK MET.SAN.TİC.A.Ş. ‘nin ülke ekonomisine kazandırmış olduğu ekonomik değer ile KOSGEB desteğinin verimliğini hissettirdiğimizi düşünmekteyiz.
Türk Lirası ‘nın yabancı para karşısında değer kayıplarına uğramasını, üretkenliğin yetersizliği olarak görüyor, ürettikçe büyüyen, ürettikçe değer kazanan yarınları planlıyoruz.
Bilim ve Teknoloji çağının gereklerini fark ederek kısa sürede Milli Hasılayı güçlendirecek teknolojik yatırım, ihracat ve ortaklık finansmanının önemli ölçüde desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.
 
Güçlü Sanayi ve Üretkenliğin Ödülü; Türk Lirasının Değeri ve Birlikteliğin Anahtarıdır.
 
Sözleriyle,
Muhabbetle Selamlar
Saygılar Sunarım.
 
Yönetim Kurulu Bşk.
     Baki TELLİ 




Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11