banner333

banner309

GTSO’da Yapılan Toplantıda SGK ve İŞKUR Destekleri Anlatıldı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)  ve Türkiye İş Kurumu(İŞKUR)tarafından işletmelere verilen güncel destekler anlatıldı.

İş Dünyası 10.02.2019, 08:00
GTSO’da Yapılan Toplantıda SGK ve İŞKUR Destekleri Anlatıldı
banner400

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)  ve Türkiye İş Kurumu(İŞKUR)tarafından işletmelere verilen güncel destekler anlatıldı.

GTSO Toplantı salonunda SGK İl Müdürü Eyüp İslamoğlu, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kara  ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan  GTSO Başkanı  İsmail Akçay,  ‘’ Devletimiz tarafından ilgili kurumlar üzerinden üretim ve istihdam sağlayan işletmelere yönelik verdiği  önemli destekler var. Ancak bu destekler her geçen gün güncelleniyor ve bir o kadar da karmaşık bir duruma geliyor. Böyle olunca da işletmelerimizin bir çoğu bu destek kalemleri yeterince anlamadığı için yararlanamıyor ya da ilgili mevzuatın karmaşıklığından dolayı hiç müracaat etmiyor.

‘BELİRLİ ARALIKLARLA BU TÜR TOPLANTILAR DÜZENLİYORUZ’

 Bizlerde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirli aralıklarla devletimiz tarafından ilgili kurumlar üzerinden üretim ve istihdam sağlayan işletmelere yönelik verdiği desteklerin neler olduğunu ve yapılan mevzuat değişiklikleri ile ilgili düzenlemeleri anlatan bu tür bilgilendirici toplantılar düzenliyoruz. İnanıyorum ki birazdan ilgili uzmanlarımız tarafından yapılan sunumların ardından sizler ve  işletmelerinizde kullanabileceğiniz birçok teşvik olduğunu göreceksiniz. Bu toplantının düzenlenmesinde bizlere destek olan SGK İl Müdürü Eyüp İslamoğlu ve İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kara başta olmak üzere diğer uzman arkadaşlara ve siz değerli üyelerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’ ‘şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İŞKUR İl Müdürlüğü Uzmanı Saim Çelik, İŞKUR tarafından verilen   ‘İş Başı Eğitim Programı, ‘İşe İlk Adım Projesi’, Geleceğin Meslekleri İEP’, ‘Mesleki Eğitim Ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü’ ve İlave İstihdam Teşvikleri’ üzerine ayrıntılı bir sunum yaptı.

SGK Şube Şefi Adil Karakaş ise SGK tarafından verilen  ‘Sigorta Pirim Destekleri’, ‘İstihdam Teşvikleri ve Teşvik Oranları’ üzerine hazırlamış olduğu çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Toplantı daha sonra katılımcıların il Müdürleri ve ilgili uzmanlara yönelttiği sorular ile soru cevap şeklinde son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11