banner333

banner309

GTSO ‘da Yenilenen KOSGEB destekleri anlatıldı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) toplantı salonunda Yeni KOSGEB Destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İş Dünyası 13.06.2016, 08:44 13.06.2016, 08:45
GTSO ‘da Yenilenen KOSGEB destekleri anlatıldı
banner400

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan ve yenilenen KOSGEB desteklerinin katılımcılara anlatıldığı toplanın açılış konuşmasını yapan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay,  KOSGEB ‘in girişimciler ve firmalara yönelik önemli teşvik ve destekler verdiğini, işletmelerimizin  bu teşvik ve desteklerden bilgi sahibi olabilmesi ve yararlanabilmesi için bu tür tanıtıcı ve bilgilendirici toplantıların son derece önemli olduğunu söyledi.


FİRMA BİLGİLERİNİN GÜNCEL OLMASI ÖNEMLİ

GTSO olarak firmaları ve üyeleri bilgilendirmeye yönelik bilgilendirici toplantılar düzenlediklerini  aktaran Başkan Akçay, ’Lütfen firmalarımız adres ve iletişim bilgisi değişiklerini güncel olarak odamıza bildirsinler. Firmalarımızın güncel bilgilerinin olması onlara daha kolay ulaşabilmemizi ve verimli hizmet sunmamızı sağlamaktadır. Firmalarımızın bu tür toplantılara aktif bir şekilde katılarak, destekler veya verilen eğitimlerden yararlanması bizim için çok önemli. Firmalarımız adres veya telefon değişiklerini bize bildirmediği takdirde yapılan eğitimler ve çalışmalar hakkında yolladığımız bilgilendirme mesajları veya iletileri kendilerine ulaşmıyor. Bu da kendilerine yararlı olabilecek çalışmalardan ve uygulamalardan habersiz kalmalarına neden oluyor. GTSO olarak firma bilgilerinizin güncel olması ve firmalarımızda yapılan değişikliklerin odamıza bildirilmesi çok önemli. Devletimizin  işletmelere veya yeni teşebbüslere yönelik  önemli destek ve hibeleri var. KOSGEB müdürümüzde bizlere bu destek ve yenilikler hakkında bilgi verecek. Devletimizin de  desteği  ile neden Gümüşhane’mizde önemli projelere imza atmayalım’ dedi.


%80 ‘E YAKIN TEŞVİK ALINABİLİR

Katılımcılara yaptığı sunumla Yeni  KOSGEB Destekleri ile ilgili bilgi veren KOSGEB Gümüşhane İl Müdürü Harun Sakarya ise  KOSGEB olarak verilen teşvik ve desteklerin yapılan düzenlemelerle birlikte artırıldığını, Gümüşhane’nin 5. Bölge kapsamında olmasından  dolayı da %80 civarında destek alınabileceğini belirtti.

 

 

 

WEB ORTAMINDAN BAŞVURU YAPILABİLİR

Yapılan yeni düzenleme ile artık KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen kişi veya firmaların yeni düzenleme ile web üzerinden de başvuru yaparak, KOSGEB desteklerinden faydalanabileceğini belirten İl Müdürü Sakarya, 1 Temmuz  2016 Saat 23:59 ‘a kadar firmalarımız  veya başvuruda bulunmak isteyen kişiler KOSGEB’in internet sitesini kullanarak başvuruda bulunabilir ve  projelerini sunabilirler. Bu başvurular yetkililer tarafından değerlendirilerek 1 Eylül 2016 tarihine kadar geri bildirim  yapılacağını belirtti.


EĞİTİM SÜRESİ KISALDI

Girişimci belgesine sahip olmak için verilen eğitim süresinin de kısaldığını belirten   Sakarya; ‘’KOSGEB desteklerinden faydalanabilmek için öncelikle Girişimcilik  Belgemizin olması gerekiyor.Yeni düzenleme ile 32 saatlik yani 4 gün süren ve ücretsiz olan bir  eğitimle  başvuruda bulunan  ve proje sunan girişimcilere Girişimcilik Belgesini verebiliyoruz.Böylece kişi 4 günlük eğitimle işyeri açabilecek  ve Girişimcilik belgesiyle birlikte KOSGEB’in desteklerinden yararlanabilme hakkına sahip oluyor’ dedi.


DESTEKLER ARTIRILDI

Birçok alanda destek kapsamlarının artırıldığını söyleyen Sakarya, Destek programlarında verilen hibe oranlarının artırılarak geri ödemesiz 30 bin TL olan bir hibe desteğinin 50 bin TL ye çıkarıldığını, faizsiz sabit   geri ödemeli olan 70 bin TL olan desteğin ise 100 bin TL ‘ye çıkarıldığını belirtti. Farklı alan ve programların ayrı ayrı teşvikler alabildiğini belirten Sakarya, Gümüşhane KOSGEB İl Müdürlüğü olarak destekler ve teşvikler hakkında girişimcilere ve müracaat eden tüm kişilere bilgi vermeye her zaman hazır olduklarını  ifade etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38