banner333

banner309

Furkan Hamzaoğlu: Yanlış zam, projede stok yaptırır!

Furkan Hamzaoğlu: "Dairenin konumu ve şerefiyesi dikkate alınmadan projenin geneline yapılan yanlış zamlar özellikle çok sayıda konutu barındıran büyük projelerde stokların oluşmasına neden oluyor" dedi.

İş Dünyası 07.01.2014, 08:35 07.01.2014, 18:44
Furkan Hamzaoğlu: Yanlış zam, projede stok yaptırır!
banner400

 Fiyatların hızla arttığı konut sektöründe bazı projelere yapılan yanlış zama dikkat çekildi. Dairenin konumu ve şerefiyesi dikkate alınmadan projenin geneline yapılan yanlış zamların özellikle çok sayıda konutu barındıran büyük projelerde stokların oluşmasına neden olduğu belirtiliyor. 

Mutlu İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Hamzaoğlu, "Firma olarak projenin tamamına zam yapmak yerine dairenin konumuna ve şerefiyesine göre bir fiyat belirlediklerini söyledi. Beylikdüzü'nde hayata geçirdikleri West Side projesinde metrekare fiyatı 2 bin 500 TL olan daireler ile 3 bin 500 TL'lik daireler olduğuna işaret eden Hamzaoğlu, "Böylece daha sonraki satışlarda zorlanmamış olacağız. Diğer türlü sitenin geneline bir zam yaptığınız zaman bu sefer iyi daireleriniz önde geliyor. Siz kötü dairelere zam yapmış oluyorsunuz. Dolayısıyla şerefiyesi daha düşük daireleri daha pahalıya satmaya çalışıyorsunuz. Bu yanlışı yapmamak için dairenin konumuna göre fiyat belirledik" ilkalan 200 bin TL'ye alırken, sonradan gelen 600 bin TL'ye alabiliyor. Bu denli yüzde 100'leri aşan artışlar olmamalı. Bu hormonlu bir satış" değerlendirmesini yaptı. 

Aile şirketi olarak 1974 yılından beri sektörde yer aldıklarını aktaran Hamzaoğlu, bugüne kadar 2 milyon metrekare inşaatı tamamladıklarını söyledi. Halen ellerinde devam eden 600 bin metrekarelik inşaat olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, "Bunlardan Beylikdüzü West Side projesi 300 metrekare, Ümraniye'de 130 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi, 70 bin metrekarelik Paşadoru Bayrampaşa'da yapıyoruz. 70 bin metrekarelik Güneşpark Gardenya ve 60 bin metrekarelik Capital Tower projesi devam edenler arasında" dedi. 2014'ün başında ocak-şubat gibi Ümraniye AVM'yi açacaklarını anlatan Hamzaoğlu, yılbaşından sonra ise Güneşpark Gardenya, Capital Tower ve Yasemin Konaklan'nın ikinci etabınm teslim edileceFurkan Hamzaoğlu, yanlış fiyatlandırma nedeniyle 80 ile 100 milyonluk bir yapı stoğunun firmanın bünyesinde kalabildiğine dikkat çekti. 

Bayrampaşa'ya dönüşümle girdi 
Bir kentsel dönüşüm projesi olan Paşador arazisinin Yıldız Plastik, Kaya Kardeşler gibi 4 fabrikanın yıkılarak elde edildiğini anlatan Hamzaoğlu, 20 bin metrekarelik alanı ilgilendiren projede yerleşim alanının sadece 6 bin 500 metrekare olduğunu geri kalan bölümün yüzde 67.5'unu kamu ve yeşil alana terk ettiklerini söyledi. Arsa dahil 40 milyon dolara mal olacak projede kamuya terk edilen bu alanda kapalı bir otopark ve hafta da bir kurulan semt pazarı ile kurban kesim alam yaptıklarını aktaran Hamzaoğlu, projeyi fabrika sahipleriyle hasılat paylaşım modeliyle yaptıklarını söyledi. 37 dükkan ile 190 dairenin yer aldığı projede metrekare fiyatlarının 3 bin ile 3 bin 500 aralığında olduğunu belirten Hamzaoğlu, projenin kazık aşamasına, satışların ise yüzde 30'a geldiğini söyledi. Hamzaoğlu, Bayrampaşa'da görüştükleri başka fabrika binaları da olduğunu söyledi. 


Dünya

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48