banner333

banner309

Esnaf ve Tüccarımızı Kimse Yok Saymasın

Gümüşhane’nin gelişmesinde önemli hizmetler ve güzel yatırımların yapıldığını belirten GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay; ‘Gümüşhane bir sevdadır. Selam olsun sevenlere. Yaşadığımız bu şehre mensubiyet duyan hizmet eden herkesin ise başımızın üstünde yeri var ‘ dedi.

İş Dünyası 26.12.2017, 18:33
Esnaf ve Tüccarımızı Kimse Yok Saymasın
banner400

Gümüşhane’nin gelişmesinde önemli hizmetler ve güzel yatırımların yapıldığını belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay; ‘Gümüşhane bir sevdadır. Selam olsun sevenlere. Yaşadığımız bu şehre mensubiyet duyan hizmet eden herkesin ise başımızın üstünde yeri var ‘ dedi.

Şehrimizde kıt kaynaklarla önemli işler yapıldığını vurgulayan GTSO Başkanı Akçay, İlimize yapılmış ve daha da yapılması planlanan güzel yatırımların, bazı kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından yapılan yanlış uygulamalar ile gölgede bırakılmasının doğru olmadığını belirtti.

İŞBİRLİĞİ, DİYALOG VE İSTİŞAREDE YETERLİ DEĞİLİZ’

Gümüşhane’nin kalkınması ve gelişmesi amacıyla çok güzel yatırımlar yapıldığını ancak yapılacak çok daha işleri olduğunu vurgulayan. Başkan Akçay; ‘’ Şehrimizde yaşanan bu güzel gelişmelere rağmen ancak hala kurumlar arası diyalog ve istişarede yeterli olmadığımızı üzülerek söylemek zorundayım. Gümüşhane esnaf ve tüccarını sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını yok sayarak bu şehre hizmet ettiklerini düşünenler sadece kendilerine hizmet etmiş olurlar. Böyle bir hakkınızda yoktur.

Kamu kurum ve kuruluşlarımız mal ve hizmet alımlarında öncelikli olarak Gümüşhane esnafını, sanatkarını ve üreticisini tercih etmeleri gerekir. Gümüşhane’de mevcut olan yapılabilme imkanı olan bir ürün ve ya hizmeti bahane üretmeden ilimizden karşılanmasına öncelik verilmesini bekliyoruz. Biz bu konuyu her dönem ve her zaman dile getirmemize rağmen halen beklenen sonucu alabilmiş değiliz. Mal ve Hizmet alımlarında il dışından teklif istenilmesine de şiddetle karşıyız. İstisnalar hariç ilimizde her sektörde rekabetçi fiyatlar oluşmuştur. Firmalarımızda yeterlidir.

Büyük bir heyecanla koşarak ilimize hizmet eden Valimiz Sayın Okay Memiş’te göreve geldiği ilk günden itibaren bu söylemimizi destekleyerek şehrimizde hizmet veren kamu kurumlarının il dışından mal ve hizmet tedarik etmesinin doğru olmadığını, bu şehrin kaynaklarının yine bu şehirde kalması gerektiğini farklı platformlarda sürekli dile getirdi. Ancak yaptığımız istişareler ortak toplantılar ve okuduğumuz haberlerden görüyoruz ki hala şehrimizdeki faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluşlar mal ürün ve hizmet alımlarını şehrimizden karşılamayarak il dışından alımlar yapıyor. Peki diğer iller neden bize teklif yollamıyor. Esnaf ve tüccarımız kurumların ihtiyaç duyduğu ürünlerin hepsini yapacak veya temin edecek durumdadır. Kamu menfaati argümanına sığınanlar, bu millete maliyetlerine ve ne katkı verdiklerine baksınlar. Yeterli olmadıklarını görecekler.

HER KURUM BU ŞEHRİN TALEPLERİNE KULAK VERMELİ

İlimiz merkezde günlük yayın yapan 4 günlük 1 adette haftalık gazetemiz var. Ancak görüyoruz ki kamu kurumlarımız bu gazeteleri okumuyor ve şehrimizin taleplerini yeterince duyarlı davranmıyor. Tüm kurum ve kuruluşlarımız ilk olarak şehrimizde yayınlanan gazetelere abone olarak bütün gazetelerden kurumlarında ve servislerinde ihtiyaç olduğu sayıda almalıdır ve bu gazeteler ile yakından diyalog içerisinde bulunmalıdır. Bir şehirdeki gazeteleri okumayarak o şehrin gündemine taleplerine duyarsız kalarak hizmet vermeye çalışan kuruluşların hizmet yeterliliğinden de endişe duyarım. Kurumlarımızı şehrimizin taleplerine daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Köy ve mahalle muhtarlarımızla STK ve meslek odalarımızda şehrimizdeki gazeteleri okumalı ve ilimizi hep birlikte takip etmeliyiz. Herkes yüksek Gümüşhane mensubiyeti duymalıdır.’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37