banner333

banner309

Coşkun TUNCER'den Engelliler Günü Mesajı

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonları Başkanı Coşkun TUNCER 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe ilişkin mesaj yayınladı.

İş Dünyası 01.12.2017, 12:07 01.12.2017, 12:59
Coşkun TUNCER'den Engelliler Günü Mesajı
banner400

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engel Yoktur. Engeller vardır.”

Bu sloganla faaliyete başlayan Sağlık-Sen ve Memur-Sen Engelli Komisyonlarımız, engellilerin temel sorunlarını ortadan kaldırmayı birinci hedef olarak belirlemiştir.

Yetkili sendika olarak amacımız, sahip olduğumuz haklardan bütün kardeşlerimizin sonuna kadar yararlanmasını sağlamak, yeni taleplerimizin de karşılanması için mücadele vermektir. Hasretimiz ise “ Engelsiz Yarınlara” ulaşmaktır.

4. Dönem Toplu Sözleşme Metni Engellileri Tatmin Etmemiştir.

4. Dönem Toplu Sözleşme Metninde engellilere verilen: Engelli kamu görevlilerine; mesleki uyum eğitimlerinin verilmesi, fiziki çalışma koşullarının iyileştirilmesi, kurum tarafından görevlendirilmeleri halinde refakatçilerin eşlik etmesi, kamu konutlarından pozitif ayrıcalık kapsamında öncelikli yararlanmalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması ve Engelli çocuğu olan kamu görevlilerine ödenecek çocuk yardımının %50 artırımlı olarak ödenmesi. Biz Engellileri yeterince tatmin etmemiştir.

Sayın Başbakanımıza Teşekkür Ediyoruz.

Sayın Başbakanımızın 31 Ekim 2017 Tarihinde Partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmasında, 2018 Yılında 5000 engelli personelin istihdam edileceğini ve geçerlilik süresi 2 yıl olan E. KPSS. Sınavının geçerlilik süresin 4 yıla çıkarılacağının müjdesini vermesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Yaptığı İşine Sevgisini Katan, Yüreğini Koyan Engelliler Unutulmamalıdır.

Geriye dönüp baktığımızda özellikle de mensubu olduğum sağlık kurumları başta olmak üzere birçok kurumda kilit noktalarda engelli kardeşlerimizin çalışmasına rağmen, diğer personellerin özel gün ve haftalarında gösterilen kutlama hassasiyeti ne yazık ki Engelliler Günü ve Engelliler Haftası’nda bizlere gösterilmemektedir.

Kurumlarımızın Kıymetli Yöneticilerinin bu hassasiyetimize kulak vermelerini ve ehemmiyet göstermelerini temenni ediyoruz.

Bu vesileyle, bütün engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu günün, engellilerin önündeki engellerin kalkmasına vesile olmasını diliyorum.

Coşkun TUNCER

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonları Başkanı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38