banner333

banner309

BSCI-Bruksel Panelinde Yalçın Temsilci Olarak Katıldı

Öztiryakiler Genel Müdürü ve Güsiad Başkanvekili Yüksel Yalçın, BSCI Bruksel Konferansına konuşmacı olarak katıldı.77 Ülkenin katıldığı programda Türkiye’den Öztiryakiler firması konferansda sunuş yapmak üzere yetkilendirildi. Konferans oturumları 2 gün sürdü.

İş Dünyası 22.11.2014, 14:21 22.11.2014, 14:28
BSCI-Bruksel  Panelinde Yalçın Temsilci Olarak Katıldı
banner400

 Öztiryakiler Genel Müdürü ve Güsiad Başkanvekili Yüksel Yalçın, BSCI Bruksel Konferansına konuşmacı olarak katıldı.77 Ülkenin katıldığı programda Türkiye’den  Öztiryakiler firması  konferansda sunuş yapmak üzere yetkilendirildi. Konferans oturumları  2 gün sürdü. 

BSCI; uluslar arası tedarikçilerin sosyal sorumluluk yeteneklerini denetleyen ve tedarik zinciri yönetimlerinde BSCI standartlarının gerekliliklerini raporlayan ve onaylayan kuruluş.
Oturumun ilk günü  büyük ölçekli kuruluşlarlarda Sosyal Sorumlulukların uygulanması konulu içerikte söz alan Yalçın Öztiryakiler olarak 10 yılı aşkındır BSCI kapsamında çalışmalar yapıyoruz. 4 ay önce gerçekleştirilen denetimde firma olarak BSCI yeterlilik onayı aldık. BSCI firmaların ürün ve sistem kalitelerinin sürüdürülebilirlik kısmında çalışanların sosyal güvencelerinin sağlanması, çocuk işçi çalıştırılmaması, genç işçilerin korunması, fazla mesailerin yasal oranlara paralel olması gibi 11 başlıkta yenilenmiş standartları da içine alan başlıkları kapsıyor.
116 ülkeye ihracat yapan bir firma olarak 1200 çalışanımızla BSCI standartlarını kurmak uzun zamanımızı aldı. Ülkelerin yerel standartları, firmaların çalışma kültürleri ve çalışanların alışkanları üzerinde uluslar arası alanda geçerliliği olan bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek doğrusu çok kolay değil. BSCI dan önce SASO standartı kapsamında 10 yıl önce yaptığımız çalışmalar bir alt yapı oluşturmuştu ancak, dünyadaki yönetim sistemleri yeni ve başarılı uygulamalarla sürekli revize ediliyor,yenileniyor. Bu yenilikler bir süre sonra müşteri talebi olarak karşımıza çıkıyor, başarırsanız satarsınız başaramazsanız elenirsiniz. Sistem bu kadar açık aslında. Türkiye nitelikli işgücü ve çalışkanlığı ile bu ve benzeri standartlara uygun çalışabilecek bu standartları  başarabilecek kapasitededir.KOBİ lerin bakış açıları geliştirildiğinde daha daha rekabetçi daha çeşitli ürün tedarik sistemleri yol alabilir dedi.  Program sonunda Yalçın, oturumculardan gelen soruları da cevapladı.
....
Türkiyede endüstriyel ihracatın gelişimi adına tavsiyelerini de aktaran Yalçın;
Şu bir gerçek ki, Türkiye’de  SGK kendini yeniden yapılandırmaz ve bu gereklilikleri firmalara eğiterek gelişmiş ülkelerdeki gibi vermez ise önümüzdeki 10 yıl içinde başta KOBİ ler olmak üzere firmalar zorlanacaktır. Ayrıca, İŞ SAĞLIĞI Ve İŞ GÜVENLİĞİ mevzu ilkögretimlerde artık ders olarak okutulmalı. Zira hala ilköğretim mezunu olup iş başı yapmak isteyenler var. Nitelikli iş gücünü nitelikli eğitim, eğitimciler ve okul donanımı ile sağlanabilir diyen Yalçın, Türkiye dış dünyayı gelişmiş endüstrilerdeki başarılı örnekleri, uygulamaları, teknolojileri uygulamaz ise, 2023 de 500 milyar dolar hedefler gerçekçi olmaz, yoksa ekonomisi ve üretim yetenekleri daha zayıf ülkeler çok hızlı yol alıyor, biz daha ağır gidiyoruz. Örneğin, Hindistan, Bengaldeş gibi.  
Program sonunda BSCI komitesi sunum yapan firmalara pilaket takdim ettiler.

 

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09