banner333

banner309

Bireysel Sulama Sistemleri için başvurular başladı

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Başvuruları Başladı

İş Dünyası 09.01.2017, 18:19 10.01.2017, 12:12
Bireysel Sulama Sistemleri için başvurular başladı
banner400

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Başvuruları Başladı

Bakanlığımızca uygulanacak olan Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede 29/04/2016 tarihinde yayınlanmıştır (Tebliğ No: 2016/13).

Program kapsamında uygun olan yatırım konuları,

Yatırım Konuları

- Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

- Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

- Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

- Lineer sistem, Center Pivot sistem veya Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

- Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

Hibe Tutarı ve Oranı

- Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50’sine hibe yoluyla destek verilir.

- Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100.000.-TL, tüzel kişiler için 200.000.-TL’yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

- Hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarı üst limit niteliğindedir. Hibenin nihai tutarı fiili gerçekleşmeler sonucunda ortaya çıkar.

- Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır.

Başvuru Tarihi

- 01.01.2017 – 14.02.2017 tarihleri arasındaki 45 gün içerisinde mesai bitimine kadar Uygulama Rehberinde yer alan başvuru formu ve eklerine uygun olarak hazırlanan başvuru dosyası şahsen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilir.

Yatırımın Tamamlanma Süresi

- Kabul edilen başvurulara ilişkin olarak başvuru sahibi ile il müdürlüğü arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, mal alımları en fazla kırk beş gün içerisinde tamamlanır. Yatırım konularına ilişkin alımı yapılan malzemelerin tarlada montajının da kırk beş günlük süre içinde tamamlanması gerekir.

Başvuru Sahiplerinde Aranan Özellikler ve Sorumlulukları

-Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmak

-13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin belirtilmesi şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabilir.

-Kırsal kalkınma destekleri kapsamında daha önce bireysel sulamaya ilişkin hibe desteğinden yararlananlar, bu Tebliğ kapsamında aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar. Ancak, farklı parsel için farklı yatırım konusunda başvuru yapabilirler.

-Başvuru sahipleri, başvuruları kabul edilmesi halinde; hibeye esas mal alım tutarının %50’si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı, referans fiyat farkını ve toplam mal alım tutarına ait KDV’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumludurlar.

-Mal alımlarının, başvuru dosyasında yer alan projeye uygun olarak yapılması, uygulamaların bu Tebliğ, güncel Uygulama Rehberi ve hibe sözleşmesinde belirtilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilip, belgelendirilmesi ve belgelerin muhafazasından yatırımcılar sorumludur.

-Başvuru yapılan yıl dahil olmak üzere son beş yıllık dönemde yürürlüğe giren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliğleri kapsamında modern basınçlı sulama kredilendirme konularından yararlananlar kredilendirmeye konu olan aynı parsel için hibe başvurusu yapamazlar.

-Yatırımcılar, hibe sözleşmesi akdinden sonra, teklif ve kabul edilen mal alımını hibe sözleşmesi hükümlerine uygun olarak yapar.

Uygulama hakkında İl / İlçe Müdürlüklerimizden bilgi alınabilecek olup, başvurular için temel kriter olan kayıt sistemlerine kayıtların yapılması/güncellenmesi hususunda üreticilerimizin dikkat etmesi gerekmektedir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37