banner333

banner309

Aydın Doğan'ın Güsiad Notları

Geçtiğimiz günlerde Güsiad onursal Başkanı Aydın Doğan Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetimi ile bir araya geldi.

İş Dünyası 15.11.2014, 10:06 15.11.2014, 10:39
Aydın Doğan'ın Güsiad Notları
banner400
Gümüşhane Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ziyaret programında Güsiad Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın ile Gümüşhane'ye ve hemşeri iş dünyasına dönük görüşlerini paylaştılar.

Güsiad Onursal Başkanı Doğan, Gümüşhane Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğini Mecidiyeköy Dernek binasında ziyaret etti. Dernek Başkanı Sn.Metin Akagün’ün davetleriyle teşrif eden hemşeri iş adamımız Doğan, aynı zamanda İstanbul’un 1956 yılında kurulmuş ilk derneğinde üyeler tarafından karşılandı. Dost sohbetinin ardından geçilen yemekte dernek başkanı Metin Akagün, derneğin kuurluş öyküsünü ve Aydın Doğan’ın kuruluş sürecindeki desteklerini ve şahsi emeklerini anlattı. Sonrasında söz aalan Aydın Doğan, Gümüşhanede Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu, Organik Tarım tesisi, Gümüştaş Madencilik, Doğan Çağrı Merkezi, Sema Doğan Parkı, Aydın Doğan Spor Salonu başta olmak üzere neredeyse her ilçede bir yatrımımız ve desteğimiz var dedi. Şimdi sırada Torul var, diyen Doğan, burası içinde orta vadede bir destek yatırımı için söz verdi.

.. Daha sonra söz alan Güsiad Genel Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın Güsiad’ın kuruluş öyküsünü ve Aydın Doğan’ın bu sürece desteklerini aktarırken, Onursal Başkanımız Sn.Aydın Doğan’ın ilimizin gelişiminde önemli rolü olduğunu, 1500 e yakın istihdamı ile il ve ilçelerdeki devlet memuru çalışanları kadar çalışanın istihdam etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti aktardılar.Prof Aydın, hemşeri iş adamımız Sn.Aydın Doğan sadece Gümüşhane için değil, ülkemizde bir çok yatırım alanında onbinlerce istihdamı olan ülke ekonomisine katma değer yaratan, tüm girişimcilere yatırımcılara örnek bir iş adamı, bizim için ayrıca gurur kaynağımızdır, dedi.
Esenyurtta Güsiad’ın yaptığı 400 öğrenci kapasiteli yurt ve çok amaçlı bina hakkında da bilgi veren Başkan Aydın, binanın bitirilmesi için desteklerini ilettiler. Bunun yanında, şimdiye kadar üniversiteli öğrencilere sağladıkları ve bu yıl da 50 öğrenciye burs için destek sözlerinden dolayı Doğan Vakfı'na teşekkür etti. Daha sonra Başkan Kenan Aydın, Sn.Aydın Doğan’a günün hatırasına pilaket takdim ettiler.
Kapanış konuşmasında Sn.Aydın Doğan; hayatının her döneminde Gümüşhane'yi çok özel gördüğünü; "rüyalarıma bile çok kez giren bu topraklar bizim bir parçamız gibi, heycan duyuyor insan.Her seferinde burası için ne yapabiliriz diye bir takım fikirler geliyor geliyor aklıma.Orada yapılabilecekler sınırlı olsa bile, durumu müsait olan her hemşerimizin her iş adamının orayla bir parça teması bile güzel.Güsiad bu konuların planı için bir adres.Daha fazla şeyler yapabilmek gayret etmek lazım. Yıllardır bu kuruma emek verenler var, herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46