banner333

banner309

19.05.2014, 00:00

İŞ AŞ VE KÖMÜR KARASI

İŞ AŞ VE KÖMÜR KARASI
Yazıma başlarken hatırlatmak isterim,dört parmağını kaldırıp uzaklardakiler için yürüyenler, ağlayarak kameralara poz verenler,bu hususta  cümlemiz  aynı tepkileri göstermekle  haklıyız. Ancak bu kadar insanımız öldü ,neden sizleri o kararlılıkta göremedik ? Sizleri anlamakta zorlanıyoruz.Dünyanın neresinde bir Müslüman varsa o  bütün müslümanların ilgi  alanına girmelidir ! Oysa bize göre  Müslüman ülkelerdeki  katliamlarda   Somadaki  olay da insanlık suçu niteliği taşımaktadır.

Soma faciası bize gösterdi ki:İnsanımız o hale getirilmiş ki,neticesi
ölüm olan yola gitmek mecburiyetinde olduğunu hissediyor,ancak garibanlığın gözü kör olsun ,yerin yüzlerce altında ,hemde insan yerine konulamayacak derecede sağlıksız şartlarda çalışmak zorunda bırakılıyor madenci!


Madencinin biri;" borcum var,tehlikeli de olsa çalışmak mecburiyetindeyim diyor".Bir başka madenci ise:''Bütün arkadaşlarımı kaybettim. Onlarla burada çok hatıralarım var.Onları hatırladıkça nasıl çalışırım.Ama iş bulamadığım takdirde elbette çalışacağım'' diyor.İşte hükümetimizin bu işçileri getirdiği durum. Yollara verilen önemin çeyreğini de yıllardır ölümlerin sonu gelmeyen bu maden ocaklarına gösterselerdi fena mı olurdu? Taşören firmalara verilen bu ocakların çalışmaları ,çalıştıran bizdendir denilip,herşeye göz yumuluyor. Sorun burasıdır. O ocakta cüzi bir parayla çalışan işçilerin çıkardığı kömürlerin , bedava yazılı torbalara doldurularak oya tahvil edilmek üzere vatandaşlara dağıtılması ,diğer partileri de düşünürsek hak mıdır,adalet midir
,adalet bunun neresindedir?


İşçi,köylü ve diğer çalışanlar bu millete ait, ama tepedeki kafa bu millete yabancı,onlar sadece kendi ceplerini düşünüyor. Dini argümanları kullanarak iktidar olmuşlar ama,bu insanların nasıl geçindiklerinden haberleri yok. Devlet Bahçeli'nin boynuna sarılan bir işçinin çaresizce gözünden akıttığı yaşlara, Devlet Bey'in de yaşları karışıyor. Parlamentoya gireliden beri maaşlarını şehit ailelerine bağışlayan Devlet Bey'in ismi gibi, Devlet baba yüreğini anlayanlar anlıyor.Ancak nerede bir vatan evladı varsa onların dertleriyle hemhal olan Devlet Bey'i basın ve Tv lerde sansürleyenleri de Türk Milleti artık anlamalıdır,tanımalıdır.


Bir gurup acıları kaşıyor, sözde hala halkların kardeşliği adına ülkeyi bölmek için kargaşa çıkarırken , diğer tarafta : Tomalar ile dağıtıyor.Her ikisi de Türk Milletine aykırı. Bu ülkenin geliri,ülke nufusunun birkaç katını refah içindeyaşatabilecek durumda. Ancak zengini daha zengin yapan bu sistem 1600 Tl aylıkla çalışan kömür işçisini 700 000 Tl hediyelik saat alanlara gebe bırakıyor.                                                                            

Türk Milleti yas içinde boğuşurken, minareyi çalanlar Rıza Zerrap'ın yurt dışına çıkma yasağını kaldırıp,her şeyin kılıfını hazırlıyorlar.Gövdeyi götüren kafa,bu millete ters olduğundan,milletimizin büyük bir bölümü açlıktan uyuyamazken,az bir gurup ile yabancılar tokluktan uyuyamıyorlar.   Tokluktan uyuyamıyanlar,Soma'da işçinin hayatını koruyacak tebdirleri, maliyetleri düşürüp, karlarını katlamak için almıyorlar .
                                                                                                                                                                                                                                    İşsizlik,fakirlik,çaresizlik insanımızın belini öyle bükmüş ki ,evini  geçindirmek için canını verirken,bu insanlar artık uyansınlar ,kimin kim olduğunu sorgulasınlar diyoruz !


Soma'da yürekler parçalanırken, hemen bugün 115 işçi alınacak duyurusu için 4000 kişi müracaat ediyor. Onca ölümün olduğu yerde yeni işçi alımına devam ediliyor. İnsanımız o kadar mağdurlaştırıldı ki ölüm ocağına bile bile girmek için kıran kırana mücadele veriyor.Hani herşey mükemmeldi,iş ,aş ,refah ,mutluluk, adaletli kalkınmayla gelmişti. Bu kalkınma nerede ? Yoksa bizler mi körüz de göremiyoruz.Bu kadar insanın ölmesinin müsebbibi edebiyat yapan,insanları ötekileştiren ,o işçilerin üzerine kabakuvveti sevkedenlerdir. Oylarınızı vermezseniz işten çıkarılırsınız diyen zihniyeti artık bu ülke insanı tanımalıdır. İhalelerden  aldığı  komisyonlarla,kurduğu havuz  medyasında  halkı aldatmaya  devam edenleri Türk Milleti  tanımalıdır...
Saygılarımla...
Cevat Nas


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11