banner333

banner309

12.04.2018, 01:34

İnsanlık Çürümekle Yüzyüze !

İnsanlık Çürümekle Yüzyüze !

İnsanlık iyiye gitmiyor. Her gün bireyselleşen insan ,bulunduğu ortamda gitgide tek başına kalma ile yüz yüze. Bunu kendi fikir dünyamız içindeki  insanlarda  ,arkadaş ve komşularımızda da rahatlıkla görebiliyoruz. Mana ve madde olarak çarpışırken , madde her gün geçtikçe manayı alt ederek ilerliyor. Varsa ,zenginsen her zaman birileri sana yağ çekmekte. Yoksa ,garibansan sizi adam yerine kimse koymuyor. Manadan yana gözükenlerin de gizlice maddeci olduklarını çok müşahade ettiğimiz zamanlar olmuştur. 

Duyarsız,şuursuz bir toplum elbette gün geçtikçe olmaktayız. Buna bir örnek vereyim: Bir ilçemizde   şehit cenazesine gittik.Bizler  bağırıp çağırıyoruz, ''Kahrolsun pkk,Ne mutlu Türk'üm diyene! Vur vur inlesin hainler dinlesin! ''  ve diğer sloganları atıyoruz.Polis bize  çaktırmadan biraz da baskı  yapıyor. Birileri bizi yadırgıyor,susmamızı istiyorlar. Karşı sırada esnaflar var,gülerek oturmuş çay içip sohbet ediyorlar. Onlar kendi havalarında. Bu durum dikkatimi çekti ve bağırdım.Nasıl amcalar keyfler iyi galiba ,nasıl olsa sizin çocuklar vatan savunmasında ölmedi.Hadi iyisiniz ama Allah bir gün size de bu acıyı tadtırır görüşündeyim. Ve geçip gittik.

Adamlar orada esnaflar ,keyfleri gıcığıma gitmişti.Aylar sonra o gülenlerden birtanesinin çok yakını şehit oldu,yine gittim .Tabi kim olduğunu bilmiyorum. Baktım ki o önceki şehit cenazesinde gülenlerden bir esnaf beyefendi ağlıyor.Şimdi ki şehidimiz o beyefendinin çok yakını imiş.Allah rahmet eylesin hepsine . ''Gülme komşuna gelir başına''misali sözü içimden geçti geçmesine de ,tabii ki şehidimize üzülmemek elde değil...Ama insanların duyarsızlığına da her zaman üzüldüğümü de ifade edeyim. Toplumumuz duyarsız,ilgisiz,bana dokunmayan yılan bin yaşasın konumunda.
*
Okuyan ,anlayan ,anlatan sayı az. Yüzde civarı çok yüksek çıkarcı olmuşuz. 13 yaşından beri memleket meseleleri ile ilgiliyiz.Bir defa olsun aklımdan ben de vekil olayım,şu olayım ,bu olayım geçmedi. 61 yaşındayım,hala vatan ,millet ,dava meseleleri her günümüzü kapsıyor. Ama baktık ki bizler gibilerin sayısı her gün azalmakta. Ve toplumda herkes tarafından bilinen bizler bazı uyanıklar tarafından kullanılmaktayız. Örneğin bir kaç benim gibi düşünen,hiç çıkarı olmayan arkadaşlardan bazılarına seçimlere yakın dedik ki,hadi arkadaş vekil adayı, Belediye Başkan adayı,encümen adayı olun.İsimlerini de toplumda 
telafuz etmeye başladık. Allah'ım ortalık ısınmaya başladı hemen. Olmaz ,falan filan kelimeleri,gruplaşmalar,yok para sorunu, artık her şey konuşulmaya başlandı.Toplum o kadar bozulmuş ki,arkadaş dört dörtlük,konuştuklarını yaşar,dürüst ,güvenilir..Olmazmış niçin efendim; o çok dürüst ondan siyasetçi ve bu işlerin adamı olmazmış. Toplumumuz bu hale gelmiş. 
*
Geçmişte yıkılan uygarlıklarda çürümüşlükten,toplumun birbirinden kopmasından yıkılmadı mı? Bu gün insanların çoğu , güvensizlik ve sahipsizlik ortamında bireyselleşiyor ,yalnızlaşıyor ve  kimsesizlikle yüz yüze  kalıyorlar . Parklar ,bahçeler,sokaklar umutsuz insanlarla dolu .Sahipsiz binlerce insanımız var. Ve yalancılar , riyacılar, üçkağıtçılar, hırsızlar, benciller maalesef devrede,malı götürüyorlar .''Düşenin dostu olmaz!'' misali,insanlık git gide çürüyor ve çöküyor. İnsanlar yalnızlaşıyor , yaşadığınız apartmanınıza , mahallenize bakıp ,komşuluklara bakıp insanlığın yavaş yavaş bittiğini,insanların yalnızlaştığını görebilirsiniz !!! Milletimizin ve insanlığın; yeniden ruhta, manada,insan olmada ,yardımlaşmaya, doğruluğa ve dürüstlüğe sahip çıkılmada dirilişe çok ihtiyacı var. 
Saygılarımla...
Cevat NAS

Yorumlar (1)
Mehmet 6 yıl önce
sayın yazar Allah sizden razı olsun. harika bit yazı ve hatırlatma. saygı ve selamlar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59