banner333

banner309

08.12.2013, 13:59

HÜKÜMET VE CEMAAT RESTLEŞMELERİ

HÜKÜMET  VE  CEMAAT  RESTLEŞMELERİ

AKP Kurmaylarının yaptırdığı bir ankette, Gülen cemaatinin parti üzerindeki oy oranının ancak % 3 olduğu tespit edilmişti. Hatta Başbakan Erdoğan, yakın çalışma arkadaşları ile yaptığı değerlendirme toplantılarında bu oyun % 1 dolaylarında gezindiğini ifade etmişti. Bütün bu tespitler kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra cemaat kanadından bir açıklama geldi. Bu açıklama “Boyun eğmeyeceğiz” anlamı taşıyor. Daha sonra da açıklamalarda ” Cemaatin gücünü küçük görenler, bu gücün nerelere dayandığını görecekler” deniliyor. Bir noktada AKP’ye karşı meydan okunuyor.

Geçenlerde  isminin açıklanmasını istemeyen cemaatin içinden  birisi ile görüştük. Adının yazılmaması kaydı ile bize söyledikleri  ise şunlardır:

” Bizim, oy potansiyelimizi küçük gösterenler yanlıyor. Cemaatin etkilediği ve cemaate bağlı birçok kurum, kuruluş ve diğer irili ufaklı cemaatler var. Bugüne kadar bu parti oy oranını yükseltmiş, üst üste 3 defa iktidar olmuşsa bunda cemaatin gücü inkâr edilemez. Biz, yanlış gördüğümüz noktalarda sesimizi yükseltiyor, uyarıyorsak bu bizi yönetenlerce de dikkate alınmalıdır. Bize gönül verenlerin sesini duyuruyoruz. Dershaneleri, okulları, okuma salonlarını faydalı görüyoruz ve bunu savunuyoruz. Bunu savunmak, korumak, yanlışı söylemek neden iktidar olanları bu kadar öfkelendiriyor? “Eğitimde reform yapıyoruz” deniliyor. Böyle bir reform yapılacaksa bu ancak toplumların talepleri doğrultusunda yapılmalıdır. “Ben böyle istiyorum” anlayışı ile yapılan hareketleri tasvip etmiyoruz ve sonuna kadar da bunun karşısında olacağız.”

Cemaatin sözcülerinden  ,Osman Şimşek, Fethullah Gülen ile birlikte Pansilvanya’da kalıyor. Cemaat ile ilgili açıklamaları da Şimşek yapıyor. Gülen’in mesajlarını kamuoyuna duyuruyor. Osman Şimşek, son açıklamalarında “İlla da onlar (AKP) dedik, bin pişman olduk. Cemaat, artık faydalı gördüğünü destekleyecek. Erdoğan’a da yanıt uygun zamanda uygun biçimde verilecek” diyor.

Dolayısı ile cemaat  bu durumda boyun eğmiyor. Görünen o ki restleşme devam edecek. Ancak hükümetin son açıklamalarına göre   Dersaneler bir yıl daha devam edecekmiş.  
Başbakanın son açıklamalarının iyi okunması lazım !

Diyor ki:
“Bazıları rahatı görünce farklı bir duruma büründüler.”
Erdoğan birçok sözü ile cemaati hedef alıyor.
Yani olay dershane olayı olmaktan çıkmış vaziyette.
Bundan sonra ne olabilir?
Devletin değişik birimlerine yerleştirilmiş cemaat kadrolarının tasfiyesi yapılır,ancak   hükümet  seçimleride  eminim  düşünüyordur!  Cemaat medyasının reklâm musluklarının kesilmesi, cemaate bağlı işadamlarına yönelik mali operasyonlar zıtlaşma devam ederse yapılabilir...Ancak bu durumlar sannederim ki;seçim arefesinden sonra başlayabilir.

ABD,  Irak'ı  yarım saat gibi kısa bir sürede işgal etmiştir. On bir yıldır Dershaneler zararlı ise bu hükümet bunu görememiş mi? Şimdi ne olduda  işler bozuldu?Gülen okullarına ve dershanelerine teslim edilen Milli Eğitim ,maalesef dibe vurunca mı akıllar başa geldi? Seçimler bitene kadar birbirlerine şamar atmakla zaman geçecektir.  Kim kimi kafesler göreceğiz.Asıl düello seçimlerden sonra başlayacak. Tüm kurumlar ,peşkeş çekilen kadrolardan nasıl ayıklanacak? Cemaati ilerde zor günler bekliyor sannediyorum. Olan Türkiye'ye oluyor. İçte de, dışta da  iflas etmiş politikalar sayesinde TC Devleti  zararlı cemiyetlere (pkk ve  diğerleri) boyun eğdirilmiştir.Bu hükümetin tek dostu Barzani ailesi kaldı.  Sıfır sorun sadece satırlarda kaldı. ABD de artık  sinirli ,sitresli Erdoğan'dan vazgeçmiş görünüyor. Bakalım ABD deki Gülen'in son durumu ne olacak? Kısaca özetlersek Türkiyeyi ne hale getirdiler,ancak ele geçirilen Tv ler  ve yayın dünyası sayesinde  gerçekler  saklanıyor,yalanlar halka iyi yutturuluyor, vesselam.
Saygılarımla...
Cevat Nas


Yorumlar (2)
Salim 10 yıl önce
bu hükümet çok yalan söylüyor. bıktık artık. gitsin pkk yı baştacı yaptılar.
İpek 10 yıl önce
sayın yazar yazarlar kısmında görükmediğiniz için yazılarına ulaşamıyoruz. ana sayfaya tıklayınca ulaşılıyor. bunu herkes bilmeyebilir. bu durumu düzeltsinler saygılarımla.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37