banner333

banner309

14.04.2017, 12:15

Hayırda ,Hayır Vardır !

Hayırda ,Hayır Vardır !

Oylamaya sunulan Anayasa Maddelerini incelediğimizde ,halkın sorunları ile ilgili pek bir şey bulamıyorsunuz. Bulabildiğimiz; her şeyin ,yönetim olarak bir kişiye teslim edilmesine çıkıyor tüm kapılar. 
Oylamaya sunulan Anayasada ,terörü durduracak bir şey var mı? Yok.
Askerimizi ,polisimizi ,insanımızı şehit olmaktan kurtaracak madde var mı? Yok .

Ekonomimizi düzlüğe çıkaracak madde var mı? Yok.

Doları düşürecek madde var mı? Yok.

Milli Eğitimi düzeltecek bir madde var mı? Yok .

Gelir dağılımını düzeltecek bir madde var mı? Yok.

İşsizliği önleyen bir madde var mı? Yok.

Üretimi artıracak madde var mı? Yok.

İhracatı artıracak ,Çin mallarının önünü tıkayacak madde var mı? Yok.

Dış borçların ödenmesi için ne yapılacağını izah eden ,herhangi bir kaynak var mı? Yok.

Çöken turizmimizi canlandıracak herhangi bir ibare var mı? Yok.

İşçi,memur, emekliyi rahatlatacak bir madde var mı? Yok.

Ve dahi bir çok şey ...

Madenlerde birilerinin çıkarı için ölenler; tecavüze uğrayan masum çocuklar, yalanlar, talanlar. Sattıklarını değil; Milli ve hayati olup satamadıkları ürünleri ile hava artıklarını değil; kurdukları bir fabrika bile yok iken;

Rum, Ermeni'lere; devletin parası ile onarılıp; Besmele ve dualarla açılan kiliseler, ayinler geliyor aklıma.Kıbrıs'taki teslimiyeti, Yunan'ın işgal ettiği 18adayı ,(Hemde Türkiye'nin çıtı çıkmadan) düşününce bu hazırlanan anayasaya ''hayır'' demenin şart olduğu vicdan sorumluluğumuzdur,diye düşünmekteyim! 
*
Barzani, Türk düşmanı, bölücü alçak Şivan Perver; PKK'için "besle kargayı oysun gözünü" diyen İbo ve gözyaşları dökülerek söylenen "megri megriler,gülüşmeler"; el, ele, kol, kola verilen pozları hatırlayınca ,halka sunulacak bu anayasaya ''hayır'' demek vatan borcu değil midir?
*
Sattıklarını değil; milli ve hayati olup satamadıkları ürünleri ile hava atıklarını değil; kurdukları bir fabrika bile yok iken; yabancıların her türlü; tohumdan, deterjanından, arabasına kadar; ürettiği malları, ajanları, silahları rahatça girsin diye; sürekli onarımda olan ve bir türlü tam bitmeyen rant yollar; aslında kendisi yapması gerekirken; devletin parsı ile, devlete köprü yapıp, rant elde eden yandaşlar; geçmeden bile parasını ödediğimiz maliyeti yüksek Osman Gazi Köprüsü ve biten tarım, hayvancılık aklımıza gelince  elbetteki ''hayır''. 
*
Soruların yıllarca çalınması ile mağdur edilen öğrenciler; bir de sağlıktan, eğitime kadar her şeyi bedava karşılanan, istediği üniversiteye direkt kayıt olan Suriyeliler;açlıktan kıvransa da bunlara minnet etmeyen halkımı düşününce ''hayır'' demeden edemiyorum..
*
Dünya'nın en pahalı suyu, benzini, elektriği, doğalgazı , sık sık yapılan rant araç muayeneleri, sık sık sekteye uğrayan interneti, telefonu; ha bire de tekrar tekrar yapılan zamları düşününce ''hayır'' denmesi gerektiği, bilincim artıyor..

Bir de "Gemicik"ler, yatlar, villalar, saraylar, haram saltanatı sürenler, eş ,dost, yandaşlar, akrabalar gözlerimin önüne gelince ''hayır'' dememek ihanet olur vicdanıma...Milli  servet fonunun Jöleliye  teslim edilmesi aklıma gelince  ''hayır'' nasıl demem !
*
Dünya ülkeleri ile ,iç siyasete mal edilmesi için çıkarılan ülkeye zarar veren ,insanları aldatmaya yönelik suni kargaşaları hatırlayınca ,''hayır'' dememek elde değil.

*

Cumhurbaşkanının danışmanları Eyalet sistemini getireceğiz, bir diğer akp milletvekili ilk dört maddenin değiştirilmesi için herhangi bir sakınca yok diyor ve Erdoğan ses çıkarmıyorsa ,başta Ülkücüyüm,Milliyetçiyim diyenler ,tüm vatanseverler , üniter yapının korunması için ,Cumhuriyetin ve demokrasinin korunup gelişmesi için bu yapılacak  anayasa  oylamasında HAYIR oyu vermeleri   lazımdır.Leyla Zana'nın  ,  Barzani'nin  evet oyu  almak için  çalışmalar yaptığını  herkes  görüyor,biliyor;  bu durumda   her  Türk evladının  Hayır   kararında   karar kılması gereklidir.Aksi taktirde ülkenin geleceği karanlık bir ortama doğru sürüklenecektir.
*
Bir birine yıllarca hakaret eden liderleri düşünüyorum, bir gün kalktık baktık ki adamlar kanka olmuşlar. Neymiş ''Beka'' meselesiymiş. Efendi daha önce ''Beka'' meselesi gündeminizde yok muydu? Allah Allah, şaşırmamak elde değil. Ve yıllarını Türk Milliyetçiliğine adamış insanları fütursuzca harcayanları göz önüne getirince ; yapılacak Başkanlık Sistemine geçme oylamasında ,bir vatan ,millet sevdalısı olarak ''HAYIR '' demek boynumuzun borcudur, vicdan borcumuzdur,HAYIR demek ülkem ve milletim için şarttır, elzemdir, şeref meselesidir ,diye düşünmek en hayırlısıdır!!!

Kısaca ; ''Hayırda Hayır Vardır !''

Saygılarımla...

Cevat Nas

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11