banner333

banner309

23.09.2013, 13:29

GÜSEV

GÜSEV
                Gümüşhaneli değerli şairimiz Hıfzı Kenan Çetiner’in kendisine felsefe yaptığı “Eğer yorganını hazırladınsa en rahat yer mezardır” sözünden alarak cesaretimi mesaisini ve sevdasını Gümüşhane’ye vakfedenlere saygıların ve muhabbetin en deriniyle sevdalıyım. Karşılık beklemeden verebilmek erdemlerin en büyüğü olsa gerek. İşte bu köşe yazımı karşılığında Allah rızası dışında başka bir şey beklemeyenlerin kurduğu GÜSEV’i yazacağım.  
GÜSEV yani açılımıyla “Gümüşhane Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı.” Geçen yıl sessiz sedasız Gümüşhane sevdası adına merhaba dedi. Vakıf temel gayesini Gümüşhane’yi alarak;
                “Türk toplumunun milli kültür varlığını kuruyup geliştirmek. Milli şuura sahip, üstün vasıflı, bilgili, kültürlü, becerikli, nitelikli, çağdaş ve cumhuriyet ilkelerine bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla ve mevzuat hükümlerine uymak şartıyla her nevi derecede eğitim tesisleri açmak ve işletmek, öğrenci yurtları yapmak, kültürel sanatsal faaliyetlerde bulunmak, bulunanlara maddi ve manevi destek vermek, toplumun sağlığı için hastane, poliklinik, dispanser, sağlık ocağı açmak ve/veya işletmek, istikbalde neslin sağlıklı kalabilmesi için gerekli koşulları sağlamak ve bu konularda koruyucu nitelikli çalışmalar yapmak” olarak belirlemiştir.
                Mütevelli heyetinde Gümüşhane denildiğinde ilk akla gelen İSTAÇ Başkanı Osman AKGÜL, GÜDEF Eski Başkanı ve GÜSEV Başkanı Vahit OLGUN, Adnan AKGÜL, Recep AKGÜL, Hacı NAYIR, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Temur TÜZEN, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin KÖSE, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi çalışmalarında öncümüz Dr Hüseyin BUDAK, İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali KARAHAN, İBB İstanbul Ağaç Genel Başkanı Eyüp KARAHAN, Gümüşhanespor Eski Başkanı Kurban KARAGÖZ, İBB Mali İdari İşler Genel Müdürü İlhan Aydın KARTAL, İşadamı Salih ÇİMEN, Bayram ÇİMEN, Recep ÇİMEN, Aydın DELİBAŞ, Rıza KARAMANLI, H.İbrahim ŞİŞMAN, Birol HAYAL, Keramettin BAYLAN ve İBB İmar A.Ş. Başkanı Nevzat GÜRLER gibi isimler yer almaktadır.
                Geçen yıl yaklaşık 450 Gümüşhaneli yetim ve muhtaç üniversite öğrencisine 8 ay boyunca aylık 150 TL olmak üzere toplamda 540.000 TL burs vererek haklı bir sorumluluk örneği gösterdiler ve taraflı-tarafsız Gümüşhane kamuoyundan takdiri hak ettiler. Bu eğitim öğretim yılında da aynı öğrenci sayısında ve yine aynı miktarda burs verecekler.
                Ayrıca Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünün acil ihtiyaçlarında kullanacağı bir kamyoneti bağış yaptılar.
                Tamamen Allah rızasını merkeze alarak reklam ve şakşakçılıktan uzak, sağ elin verdiğini sol elin bilemeyeceği bir şekilde Gümüşhane gençliğine, sağlık ve eğitim gibi en önemli iki alanda ki muhteşem hizmetlerine devam ediyorlar. Bundan evvel İstanbul’un en eski derneği olan GÜYAD ve halen katkılarına devam eden GÜSİAD’ında Gümüşhane için yaptıkları çalışmaları da alkışlıyoruz.
                Adı ne olursa olsun, logosu ne renk olursa olsun, yönetiminde kim olursa olsun eğer gayesi sırf Allah rızasını gözeterek bir Gümüşhaneli yetim veya muhtaç öğrencinin gözyaşlarını dindirmek, onun elinden tutmak, müşkülünü gidermek ibadetlerin en hayırlısı ve en büyüğüdür.
                Servet düşmanı değiliz ancak parasının hesabını bilemeyenlerin ve yanı başındaki Gümüşhaneli bir öğrencinin derdini anlamayan Gümüşhanelilerin hiç ölmeyecekmiş gibi sürekli mal biriktirmeleri nefsimize dokunmuyor değil.
                Yukarıda isimleri yazılan ve vakfa hayat veren görünen ve görünmeyen kahramanların o tertemiz yüreklerinden öpüyor, ulaştıkları her Gümüşhaneli yetim ve muhtaç öğrencimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.         
Not: Gümüşhaneli yetim ve muhtaç öğrenciler vakfın http://www.gumushanevakfi.com/index.php/bursbasvuru adresine başvuru yapabilir.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44