banner333

banner309

Seul Büyükelçiliği binasında Gümüşhaneli imzası

Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını gerçekleştirdiği Güney Kore’de ki Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği yeni binasında 5 yıldır bu ülkede bulunan Gümüşhaneli genç diplomat Esra Saltık’ın imzası bulunuyor.

Gurbet 07.12.2017, 10:53
Seul Büyükelçiliği binasında Gümüşhaneli imzası
banner400

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Bandırlak köyünden olan ve 5 yıldır Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak Güney Kore’de çalışan genç diplomat Esra Saltık, binanın satın alımından projelendirilmesine, onarımından taşınma ve mobilyasına kadar birçok aşamasında büyük emek sarf etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kore topraklarında ki ilk devlet binası olması özelliğini taşıyan binanın açılışında Başbakan Binali Yıldırım ve katılımcı diğer bakanlarla birlikte kameraların karşısına geçen Saltık, Devlet Su İşlerinde (DSİ) çalışan Sebahattin Saltık’ın kızı.

Açılışa ayrıca Oscar'ın "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde aday adayı "Ayla" filminin Güney Koreli çocuk oyuncusu Kim Seol ve filmde de bahsi geçen Kore Savaşı yıllarında Güney Kore'ye giden Türk askerleri tarafından hizmete açılan Ankara Okulu öğrencileri de katıldı.

Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen açılışa Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal ve eşi Pınar Okçal, Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğine yeni atanan Büyükelçi Ersin Erçin ile diğer yetkililer katıldı.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11