banner333

banner309

PKK, Hemşerimiz Genç Öğretmeni Kaçırdı

Gümüşhane Torul Demirkapı(Manastır) köylü hemşerimiz genç öğretmen Necmettin Yılmaz PKK lı teröristlerce kaçırıldı.

Gurbet 18.06.2017, 01:48 18.06.2017, 23:16
PKK, Hemşerimiz Genç Öğretmeni Kaçırdı
banner400

Gümüşhaneli 24 yaşındaki sınıf öğretmeni tatil için memleketine gelirken Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Özel aracıyla baba ocağına gelen öğretmenimizin aracını ateşe veren teröristlerin genç öğretmenimizi kaçırdıkları değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında atandığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yapan 24 yaşındaki Torullu hemşehrimiz Necmettin Yılmaz’ın babası olayın duyulmasının ardından Tunceli’ye gitti.

Tunceli Valiliğinden olayla ilgili yapılan açıklamada dün 17.00 sıralarında 156 Jandarma ihbar hattına Tunceli-Pülümür karayolunun 46. kilometresinde bir aracın yandığı ve içinde kimsenin olmadığı yönünde ihbar geldi.

Yapılan incelemede yanan otomobilin Yılmaz’a ait olduğu belirlenirken, açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İhbarın ardından olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirilmiş, itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla araçtaki yangın söndürülmüş, ilk incelemelerde araç sürücüsünün olay yerinde olmadığı, aracın anahtarının üzerinde olduğu ve aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği anlaşılmıştır. Pülümür ilçesine çekilerek araç üzerinde yapılan inceleme neticesinde araç üzerinde çok sayıda mermi deliğinin olduğu, araç içinde ve çevresinde herhangi bir kan izinin olmadığı tespit edilmiştir. Kayıp araç sürücüsünün bulunması için bölgeye İHA ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler gönderilmiştir. Bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir."

Ailesi ve arkadaşları tarafından Sosyal medyada #necmettinöğretmeneözgürlük hashtagiyle yüzlerce paylaşım yapılırken, Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, İnsan Hakları Derneği Tunceli Şubesine başvurarak oğlunun aracının Pülümür Vadisi'nde yakıldığını ve oğlunun alıkonulduğunu belirterek yardım talebinde bulundu.

İnsan Hakları Derneğinde gazetecilere açıklamada bulunan Hamit Yılmaz, oğlu Necmettin Yılmaz'ın 2016 Ekim ayında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyüne sınıf öğretmeni olarak atandığını anlattı.

Jandarmanın kendisini arayarak olay hakkında bilgi verdiğini anlatan baba Yılmaz, "Olay yerini gelirken inceledik. Yolun kenarında arabanın yakıldığını ve arabadaki mermi izlerini gördük. Kimler tarafından alıkoyulduğunu bilmiyorum ve bizim mağduriyetimizin giderilmesi için ilgililerden ve yetkililerden Allah rızası için bu bilgiyi bizlerle paylaşıp çocuğumun sağ salim bana teslim edilmesini talep ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46