banner333

banner309

Ordu’daki Garip mezarlığından Gümüşhaneli Şehit Ali’nin Destanı Çıktı

Kurtuluş Savaşı sırasında yaralı olarak Ordu'ya ulaşan Gümüşhaneli askerin garipler mezarlığındaki ebedi istirahatgahından adeta bir destan çıktı.

Gurbet 09.11.2016, 15:11 09.11.2016, 14:44
Ordu’daki Garip mezarlığından Gümüşhaneli Şehit Ali’nin Destanı Çıktı
banner400

 Kurtuluş Savaşı devam ederken cephede yaralanarak bulunduğu bölgeye en yakın yerleşim yeri olan Ordu'nun Mesudiye İlçesi Muzamana Köyü'ne ulaşan bir asker burada Besire Hatun tarafından köyün misafir odasına alınarak tedavi edilir.

Ancak o günün şartlarında tedavisi acilen mümkün olmayan asker, Besire Hatun tarafından iki gün boyunca çorba ve ekmekle hayata tutunmaya çalışır. Ancak daha da ağırlaşan durumuna dayanamayan asker, orada şehit düşer. Mezar taşına 'Garip Mezarı' yazılan şehit asker Muzamana Köyü'nde defnedilir.

2 gün boyunca köyün misafir odasında kendisine bakan ve yaralarını sarmaya çalışan Besire Hatun'a durumunun ağır olmasına rağmen yalnızca adını ve nereli olduğunu söyleyebilir. İsminin Ali, memleketinin ise Gümüşhane olduğunu Besire Hatun'a ancak söyleyebilen asker, mezar taşına, "Garip Mezarlığı, Gümüşhaneli Kurtuluş Savaşı Şehitlerinden Şehit Ali" yazılarak Mesudiye topraklarında ebediyete uğurlanır.

Artık Mesudiye'nin Şehidi

Mesudiye'deki garip mezarlığında yatan bir destanın ortaya çıkarılmasında önemli katkılar sağlayan ve kendiside Mesudiyeli olan Milliyetçi Hareket Partisi Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Özgür Tepe, "Gümüşhaneli Kurtuluş Savaşı şehidimiz Gümüşhaneli Ali, artık Mesudiyemizin de şehidi olarak tarihe geçmiştir. Şehidimiz Kurtuluş Savaşı Şehidi'dir. Kurtuluş savaşı zamanın da köyümüze bir şekilde yaralı olarak ulaşan ve Nenemiz Besire hatun tarafından köyün misafir odasında çorba, ekmek ile sadece 2 gün hayatta tutulabilen şehidimiz dır. Adının Ali, memleketinin de Gümüşhane olduğunu söylemiştir. Allah bu toprakları vatan kılmak için kanını ve canını vatanına bağışlayan bu şehidimizden ve tüm şehitlerimizden razı olsun" dedi.

Yorumlar (1)
Harun Gulap 7 yıl önce
Katkilarindan dolayi ozgur beye cok tesekkur ederim lakin fotografta gorundugu uzere mezarlik otlar arasinda kaybolmal uzere bayragin rengi solmis bir vaziyette sahsim edina tum sehitler bizim icin kanlarini verdi lakin sehidimiz aliyi orda yanliz birakmamaliyiz bayragin be mezarligin yenilenmesi icin bir calisma icerisine girmeliyiz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59