banner333

banner309

Muratcan Kaya Binlerce Kişinin Katılımıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçtiğimiz gün Bursa'da trafik kazasında hayatını kaybeden İHH gönüllüsü Gümüşhaneli hemşehrimiz Muratcan Kaya ve arkadaşı Kağan Talip Tığlı için İstanbul Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Gençlerimiz tekbirlerle uğurlandı.

Gurbet 29.11.2021, 08:51 01.12.2021, 09:52
banner400

Bağcılar Gümüşhane Derneği Başkan Vekili Mehmet Akif Kaya'nın oğlu Murat Can Kaya'nın da bulunduğu İHH Gönüllüsü 4 arkadaş geçtiğimiz gün Gebze Orhangazi İzmir otoyolu, Gemlik Serbest Bölge kavşağı yakınlarında önünde seyir halinde olan bir kamyona arkadan çarptı. İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom veri mühendisi Kaan Talip Tığlı, Genç İHH personeli hemşehrimiz Muratcan Kaya, YediHilal Teknoloji Takımları Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş ile Baykar Uçak Mühendisi ve İHH gönüllüsü Tarık Kesekçi'nin, geçirdikleri trafik kazası sonucu olay yerinde hayatını kaybettiler.

Muratcan Kaya İstanbul Üniversitesi Kütüphanecilik ve Arşiv bölümünden mezun olduktan sonra İHH’da gönüllü olarak çalışmalara destek veriyordu. Daha sonra gönüllülüğünü profesyonelleştirerek İstanbul Genç İHH Lise Başkanlığı görevini üstlendi. Kaya, İHH personeliydi. 

28 Kasım Pazar günü Muratcan Kaya ve arkadaşı Kağan Talip Tığlı için İstanbul Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, İstanbul'da bulunan Gümüşhane STK'larının temsilcileri ve çok sayıda Gümüşhaneli hemşehrimiz ve binlerce vatandaş katıldı. Kaya'nın cenazesi Bağcılar Kirazlı Mezarlığı'na defnedildi.

Haber 29 gazetesi olarak hemşehrimiz Muratcan Kaya ve arkadaşlarına Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39