banner333

banner309

Kocaeli Gümüşhane Günleri Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Anadolu Kocaeli’nde’ konseptiyle hayata geçirilen tanıtım günleri kapsamında düzenlenen Gümüşhane Tanıtım Günleri coşkulu bir açılış programıyla başladı

Gurbet 09.11.2018, 22:53
Kocaeli Gümüşhane Günleri Başladı
banner400

11 Kasım’a kadar sürecek olan ve Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı, Kocaeli Gümüşhane Dernekleri, Gümüşhane Valiliği ile ortaklaşa düzenleniyor.

Etkinliğin açılış törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, eski Başbakan Yardımcısı Gümüşhaneli hemşehrimiz Kocaeli milletvekili Fikri Işık, milletvekilleri Saffet Sancak, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve birçok vatandaş katıldı.

Gümüşhane yöresel halk oyunuyla başlayan programın açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Anadolu'nun bütün güzelliklerini bu tanıtım gününde görme fırsatımız var. Her ilin kendine ait güzelliği var. Anadolu'muz çok zengin. Bunu kelimelerle ifade edemeyiz. Aynı özellikler Kocaeli ve Gümüşhane'de var. Şehrimizi, doğduğumuz yeri tanıyalım. Gümüşhane ayağınıza geldi. Bu fırsatları kaçırmamak lazım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhaneli hemeşhrimiz Fikri Işık ise Kocaeli'nin bütün kültürleri buluşturan, muhteşem bir şehir olduğunu ifade etti. Işık, “Kocaeli, Gümüşhaneliler için bir vatandır. Gümüşhane ata toprağı, ona karşı sorumluluklarımız var. Gümüşhane'yi nasıl tarif ederseniz derseniz. Suyu sert, insanı mert, altın kalpli insanların yaşadığı şehirdir derim” diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşkesen ise 2 gün önce göreve başladığı ve ayağının tozuyla Kocaeli’ne geldiğini hatırlatarak, “Gümüşhane dışında yaşayan değerli hemşehrilerimizle birlik beraberlik içerisinde bu programa katılmak, dostluklarına tanık olmak ve programla beraber Gümüşhane’nin bütün değerlerini Türkiye’ye tanıtmayı amaçlıyoruz. Gümüşhanemiz Trabzon’la Erzurum arasına gizlenmiş saklı bir cenneti. Altın kalpli insanlar dediğimiz çok özel bir insan yapısı var. Yiğit insanlar şehri Gümüşhane. 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da “Kocaeli Türkiye'nin her bölgesinden insanın huzur içinde yaşadığı bir kenttir. 38 bin 50 Gümüşhaneli, Kocaeli'de yaşıyor. Gümüşhane doğal ve tarihi güzellikleri bakımından güzel bir ilimiz. Yeni göreve başlayan valimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Gümüşhane denilince akla insan geliyor. Her zaman onunla övünç duyuyoruz. İnsanlarımız her gittiği yerde bizleri çok güzel temsil ediyor. Bunun en büyük örneğini de Kocaeli de görüyoruz. Örneği eski bakanımız Fikri Işık. Bizim insanımızın başka şehirlerde yönetici konumunda olmaları bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Köksal Kara da böyle bir etkinliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Gümüşhaneliler olarak Kocaeli'de olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sonra stantları gezip, Gümüşhane'nin yöresel lezzetlerinin tadına baktı. Protokol üyelerinin kuru fasulye ikramı yaptığı programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğünün konserinin de yer aldı.

Gümüşhane'nin birbirinden özel lezzetleri ile yörenin kendine has kültürü ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı program 11 Kasım'a kadar devam edecek.

YUSUF GÜNEY KONSERİ

Program kapsamında akşam saatlerinde ünlü şarkıcı Yusuf Güney, Gümüşhane Günleri programında sahne aldı.

"Melekler Seni Bana Yazmış", "Heder Oldum Aşkına", "Ördü Kader Ağlarını" başta olmak üzere birçok şarkısını seslendiren Yusuf Güney'in konserine hayranları yoğun ilgi gösterdi.

Yusuf Güney'e şarkılarda eşlik eden hayranları, o anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi. Güney sahne performansıyla Kocaelilerden tam not aldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11