banner333

banner309

Gümüşhane Tanıtım Günleri start aldı

Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından bu yıl 4. sü düzenlenen “Gümüşhane Tanıtım Günleri” etkinlikleri açılışı yapıldı.

Gurbet 26.02.2015, 19:35 26.02.2015, 19:41
Gümüşhane Tanıtım Günleri start aldı
banner400
Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, merkez Valisi Veysel Dalmaz, Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan, davetliler, ve çok sayıda Gümüşhaneli katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Işık, Gümüşhane’nin milli ve manevi değerlere sahip olduğunu kaydederek, “Gümüşhane’miz bizi biz yapan değerlerimizi çok iyi koruyor. Değerlerimiz en güzel şekilde Gümüşhane’de hayat buluyor. İnsana saygı, çevreye saygı, başkalarının hukukunu gözetmek, korumak, başkaları için fedekarlık yapmak hatta başkaları için kendini feda etme özellikleri en güzel Gümüşhane insanında kendini bulur. Gümüşhane insanı öyle bir insandır ki, bizi biz yapan değerler uğruna gözünü kırpmadan canını verir. Memleketimizin insanının bu özelliklerine sahip olmasında Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi gibibirinin meneviyatının çok büyük katkısı var. İstanbul için derler ya taşı toprağı altın. Aslında taşı toprağı altın olan birinci il Gümüşhane’dir” ifadelerine yer verdi.


Vali Yavuz da, samimi bir ortamın oluşturulduğunu ifade ederek, “Arkadaşlarımız bazı eksikliklere rağmen çok samimi bir ortam oluşturdular. Onlara canı gönülden tebriklerimi sunmak istiyorum. Ankara’nın ardından mayıs ayında da İstanbul’da tanıtım günleri düzenleyeceğiz. Gümüşhane’den selam ve saygılar getirdik. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın ve Üstün de, günün anlamına ilişkin konuşmalarının ardından katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, Gümüşhane’nin ulusal ve uluslararası arenalarda tanıtılması için yeni yol haritası belirlediklerini belirterek, “Tanıtım günleri de bu manada önemli organizasyonların başında gelir. Bu günlerde Gümüşhane’mizin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini, folklorunu, yöresel figürlerini ve tüm unsurlarını il dışında tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu günlerin düzenlenmesinde başta Ankara GÜDEF olmak üzere emeği geçen herkese ve ayrıca programımıza şeref veren sayın bakanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor ve programımızın hoş seda içerisinde geçmesini diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi.

Bakan Işık ve beraberindekiler daha sonra AKM’de açılan stantları gezdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44