banner333

banner309

Gümüşhane Tanıtım Günleri Sona Erdi

Ankara Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’de 4 gün boyunca devam eden 5. Gümüşhane Tanıtım Günleri, yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Gurbet 13.02.2017, 20:35
Gümüşhane Tanıtım Günleri Sona Erdi
banner400

Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından, bu yıl 5. düzenlenen “Gümüşhane Tanıtım Günleri”nde, Valiliğin yanı sıra kaymakamlıklar, belediyeler, Sivil Toplum Örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, farklı kesimlerden odalar, esnaflar ve gazeteler de stant açtı. 4 gün boyunca Atatürk Kültür Merkezi’ne akın eden on binlerce ziyaretçi, Gümüşhane’nin tarihini, kültürünü ve yöresel ürünlerini tanıma şansı buldu.

Yapılan etkinlik ile ilgili olarak Gümüşkoza’ya açıklamalarda buluna Gümüşhane Valisi Okay Memiş, GÜDEF ile birlikte gerçekleştirilen etkinlikte; Milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar STK’lar ve kendilerinin resmen Ankara’ya taşındıklarını söyledi.

Dört gün boyunca AKM’de ki 2017 yılının ilk etkinliğini gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Memiş, “Gayet güzel ve başarılı bir organizasyonla on binlerce Gümüşhaneli hemşehrimizi ağırladık. Biz Gümüşhane’mizin doğal ve kültürel güzelliklerinin yanında değerlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Hem Ankaralılara hem Türkiye’ye tanıtmış olduk. Faydalı bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yerel basınımızda Gümüşhane’den gelerek bu etkinlikte yerlerini aldılar. Onlara da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan ise, A 5. Gümüşhane Tanıtım Günleri’ne gösterilen ilginin kendilerini mutlu etmekten ziyade gelecek için umut verici de olduğunu ifade ederek,  “Etkinliğimiz ilimiz adına mükemmel bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdik. İlimizin, yöremizin ve hatta bölgemizin tanıtımını yaptık. Artık Gümüşhane’yi aştık. Turizm anlamında yapılan tanıtım faaliyetlerine bakıldığında alt yapısı hazırlandığında Gümüşhane turistlerle dolup taşacak. Bunun yanında dört gün boyunca Gümüşhane mutfağı, yöresel öğeleri ve Gümüşhane insanı tanıtıldı. Adeta izdiham noktasına varan katılım oldu” şeklinde konuştu.

AKM Doldu Taştı

AKM’de yapılan bu tür organizasyonlarda katılım ile ilgili endişelerin olduğunu dile getiren Arslan, “Ankara’da Kasım ayından itibaren bu günleri organize eden başka bir il yok. Daha önceden yapılan diğer illerin etkinliklerinde de Gümüşhanelinin katılımının beşte biri yoktu. İnsanlarımız buraya coşkuyu taşıdı. AKM’den anons geçiliyor kapanacak diye ancak milletimiz yine akın akın geliyor. Bu heyecan, bu coşku Gümüşhane için. Tüm yönetim kurulumuz adına başta Gümüşhane Valiliğimiz olmak üzere katılım gösteren tüm Gümüşhanelilere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Gümüşhaneli Ayakta Kalırsa Bu Devlet Payidar Olur”

Her anlamda Gümüşhane’nin bir marka olduğuna vurgu yapan Arslan, “Pestil köme Gümüşhane. Yayla turizmi Gümüşhane, Madenleri Mağaralar, endemik bitkiler, mutfak, doğal ürünler, organik ürünler Gümüşhane. Tebessüm, saygı, hoşgörü ve bunun yanında tevazu ve misafirperverlik noktasında yine Gümüşhane. Bizler, gerek İslam öncesi ve gerekse İslam sonrası geçmişimizden aldığımız kutlu mirası geleceğe aktarıyoruz. Türk tarihinde önemli bir yer tutmuş şehirdir Gümüşhane. Bu gün de aynı hassasiyetle bu değerleri taşıyoruz. Gümüşhane’nin bu değerleri canlı tutulmak ve geleceğe aktarmak zorundayız. Çünkü Gümüşhaneli ayakta kalırsa bu devlet, bu millet ayakta kalır ve ilelebet payidar olur” dedi.

Pestil Firmalarına Sitem

Gümüşhane’de faaliyet gösteren pestil üreticilerine pestil konulu panellere ilgisiz kaldıkları için sitemde bulunan Arslan, “Burada düzenlenen panellerde bizler altyapı olarak gerekli hazırlıkları yaptık. Vatandaşlarımız AKM’yi doldurup taşırdı. Panellerimize genel müdür yardımcıları konuşmacı olarak katıldı. Patent enstitüsünden yine genel müdür yardımcısı olan katılımcılarımız vardı. Uzmanlarımız tarafında kümelenme konusu işlendi. Bütün bunlar yapıldı ancak Gümüşhane’mizin pestil sektöründe iştigal edenlerin ilgisi yeterli olmadı. Düzenlediğimiz panel ile sektör temsilcilerimizi, kamu kurum ve kuruluşları ile bir araya getirmek istedik.  İsterdik ki onlar kendi sektörleri ile ilgili bu paneli dinleseydiler. Paneller maalesef bu şekilde oluyor. Ancak diğer konularda tabiri caizse dört dörtlük bir tanıtım oldu” diye konuştu.

Arslan açıklamalarına, her şeye rağmen Gümüşhane’ye yakışır bir organizasyonu tamamladıklarını belirterek, “Gurbetten sılaya selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz” ifadeleri ile son verdi.

               

DSC_6883 DSC_6886 DSC_6930 DSC_6951 DSC_6962 DSC_6963 DSC_6968 DSC_6772 DSC_6781 DSC_6788 DSC_6789 DSC_6794 DSC_6829 DSC_6835 DSC_6846 DSC_6867 DSC_6874

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45