banner333

banner309

Darıca’da Gümüşhaneliler rüzgarı esti

Darıca Belediyesi tarafından 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması kapsamında düzenlenen Gümüşhaneliler gecesinde on binlerce insan sahile akın etti. 

Gurbet 09.07.2018, 08:00
Darıca’da Gümüşhaneliler rüzgarı esti
banner400

Darıca Belediyesi tarafından 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması kapsamında düzenlenen Gümüşhaneliler gecesinde on binlerce insan sahile akın etti. 
 

Darıca Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik Darıca Sahilinde düzenlenen Gümüşhaneliler gecesi ile devam etti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu’nun, il ve ilçelerden gelen Gümüşhaneli protokol üyeleri ve dernek başkanlarının katıldığı programa vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.
 

Programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Bu gece tarih kokan şehrimiz Gümüşhane’deyiz. Her uygarlıktan bir parçayı bünyesinde barındıran eşsiz doğal ve tarihi değerleriyle, Tomara Şelalesi ile İmera Manastırı ve Sarıçicek Evleri ile Karaca mağarasıyla ve gökyüzüne yükselen büyülü dağı Ziganasıyla, çağlara meydan okuyan akarsu ve gölleriyle Kelkit’i, zilli kilimiyle, Torul ve Kürtün ilçelerinde bereketli ipek yün halıları ile Gümüşhane’deyiz bu akşam. Kültürüne bağlı ve sıcakkanlı onurlu ve gururlu güzel insanlarıyla, güzellik iksiri kuşburnuyla, doğal kan deposu dut pekmeziyle, pestili, kömesi, çil peyniri ile Anadolunun gizemli kenti Gümüşhanedeyiz. Gümüşhaneliler hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.
Programda sahne alan Yıldırım Gömleksiz, Onur Akgül, Cemalettin Baltın ve Sait Uçar Gümüşhane yöresi türküleriyle müzik ziyafeti sunarken, Folklör Ekibi’nin gösterileri büyük beğeniyle izlendi.

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34