banner333

banner309

Ali Beyaz, 15 Temmuz Şehiti M.Fazlı Demir'in o gecesini anlattı

ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz, Gümüşhaneli 15 Temmuz Şehidi Muhammet Fazlı Demirin o gece yaşadıklarını anlattı.

Gurbet 16.11.2016, 21:03 16.11.2016, 21:27
Ali Beyaz, 15 Temmuz Şehiti M.Fazlı Demir'in o gecesini anlattı
banner400
 Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenen gönül dostları sofrasında ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz 15 Temmuzda İstanbul’un Anadolu yakasında şehit olan Şiranlı hemşerimiz Şehit Muhammet Fazlı Demir hakkında bilinmeyenleri anlattı.
 
Ali Beyaz konuşmasında;
 
Memleketimiz büyük bir imtihandan geçiyor. Kurtuluş savaşında dışardaki güçlerin yanı sıra memleketimizin içinden de 4 tane zararlı cemiyet vardı. Bütün milletimiz dışarda düşmanla savaşırken içeride de bu cemiyetlerle savaşıyordu.
 
Bugün aynı şeyleri yaşıyoruz. Hem dışarıda bir sürü şer güçle uğraşırken bir de içerideki kollarıyla, terör örgütleriyle savaşıyoruz. Bu terör örgütleri dış güçlerin maşaları olmuş. Kendi ellerini yakmıyorlar, maşalarını kullanıyorlar. Sen maşa geldin, maşa gideceksin. Maşa olanları da Allah ıslah eylesin. Bizim ülkemizde 2 türlü insan var. Biri bu ülkeye baş koyan insanlar, diğeri de bu ülkenin yoluna taş koyan insanlar. İşte bu terör örgütleri, şer güçler hep ülkemizin önüne taş koyuyorlar. Bizde bu taşları temizlemekle baş koyarak ortadan kaldırmakla mükellefiz.
 
Şehit Muhammet Fazlı Demir hakkında bilinmeyenleri
 
Beyaz İnşaat firmamızda çalışan, Şiran’ın Sadık köyünden kardeşimiz Muhammet Fazlı Demir’in 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlatmak istiyorum. Kardeşimiz Reis diye can atardı. 15 Temmuz gecesi evinden çıkıyor. Telefonuna şöyle yazıyor; Reis senin için ölmeye hazırız. Öl de ölelim. Sonra arabasını darbecilere engel olsun diye Cumhurbaşkanının evine giden yolun üzerine çekiyor. Orada askerler aracını kaldırmasını istiyor. Buraya çekersin çekemezsin diye kardeşimizle tartışırlarken orada şehit ediyorlar. Bu kardeşimiz orada şehit oluyor. Allah bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimize sabır ve selamet versin. Bizim üzerimize düşen bu memlekete sahip çıkanken şehit olanlara, gazi olanlara sahip çıkmaktır. Yaptık demek için değil insanları teşvik için söylüyorum. Bu kardeşimizin çocuklarına bir ev vereceğiz. İnşallah sahip çıkmaya çalışacağız. Herkes bu duyarlılığı göstererek şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkarlar, dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59