banner333

banner309

Toplum Yararına Çalışma Programı

Salyazı Belediye Başkanı Uçar: "Toplum Yararına Çalışma Programı belediyelerin can simidi" Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı: "Bu program kapsamında kurumumuza kayıtlı 176 işsize iş olanağı sağlıyoruz"

Gurbet 06.09.2013, 08:59
Toplum Yararına Çalışma Programı
banner400

 Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçan, Çalışma ve İş Kurumu'nun Toplum Yararına Çalışma Programı'nın belediyelerin can simidi olduğunu söyledi.

Uçan, yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı'nın kendilerinin nefes almasını sağlayacak bir uygulama olduğunu belirtti.

Belediyelerin belli bir personel kapasitesi olduğunu dile getiren Uçar, "Çalışma ve İş Kurumu'nun bu uygulaması özellikle küçük belediyelerin can simidi. Şu anda belediyemiz bünyesinde, bu imkanla 5 kişi istihdam ediliyor. Bu kişileri biz istihdam etmiş olsaydık, bütçemizde ciddi açıklar verecektik.

Çevre düzenlemesinde, peyzajda, sulamada, temizlikte bize çok önemli katkı sağladı. Her iş dalına uygun işçi tahsis etmesi, kontrollerini yapması, yerinde ve düzenli olarak çalışmaları bizler için çok önemli" diye konuştu.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ise il genelindeki belediyelerde, kuruma kayıtlı 176 işsizin istihdam edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kelkit, Şiran, Köse, Ünlüpınar, Kaş, SöğütlüÖbektaş, Özkürtün, Torul, Tekke,Yeşilbük, Deredelu, Kürtün ve Salyazı belediyelerimizde 176 kişiyi istihdam ediyoruz. İstihdam edilen bu kişilerin program süresince ücretleri, vergi ve sosyal güvenlik giderleri kurumumuzdan ödeniyor. Haziranda başlayıp eylülde sona erecek programın maliyeti ise 800 bin liradır."

Aşıcı, program kapsamında zaman zaman kontrollerin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09