banner333

banner309

Gümüşhaneliler ve Bayburtlular Omuz Omuza

Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 3. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında, Gümüşhaneliler ve Bayburtlular Dernekleri bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler.

Gurbet 08.07.2013, 11:27
Gümüşhaneliler ve Bayburtlular Omuz Omuza
banner400
 Arnavutköy Kozlar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen gece, Mehter Takımının konseri ile başladı. İlgi odağı olan Mehter Takımı, söylediği marşlarla Gümüşhaneli ve Bayburtlu vatandaşları coşturdu. Mehter Takımından sonra sahne alan Akın Akıntürk, Türkiye de ve dünyada ilk defa uygulamasını kendisinin yaptığı görüntülü konser tekniği ile sevenlerinin karşısına çıktı.  Akın Akıntürk; 'Türk Filmleri' kategorilerinde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve kahramanlık türkülerinden oluşan eserlerini seslendirdi. Daha sonra Bayburt yöresine ait deve oyunu sergilendi. Vatandaşlar tarafından beğeni ile izlenen deve oyunu seyircilerden tam not aldı.
 
 Geceye; Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Tiryaki, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Dernek Başkanları ve çok sayıda Gümüşhaneli ve Bayburtlu vatandaş katıldı.
Arnavutköy Bayburtlular Dernek Başkanı Sadettin Korkmaz ve Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Elbeyi Çınar yaptıkları konuşmada Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya katkılarından dolayı teşekkür ettiler.
 
Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Baltacı; “ Buraya gelerek geceye katılan tüm Gümüşhanelilere ve Bayburtlulara teşekkür ediyorum. Bu anlamlı gecede aramıza katılan dernek başkanlarımıza, federasyon başkanlarımıza, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak’a teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Elbette ki bu iki ilimiz insanı arasında hoş sohbetler, iğnelemeler olacak. Bunlar bizim kültürümüzün vazgeçilmezleridir. Bu sadece Gümüşhanelilere ve Bayburtlulara özgü bir durum değil, ülkemizin çeşitli illerinde, ilçelerinde benzer durumlar söz konusu olmuştur ” diye konuştu. 
 
Geceye katılarak Gümüşhanelileri ve Bayburtluları yalnız bırakmayan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak yaptığı konuşmasında ise; bu gecede aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum diyerek Başkan Haşim Baltacı’ya ve Dernek başkanlarına teşekkür etti. 
 
Konuşmalarından ardından Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı dernek başkanlarına lale motifli tablo takdim etti.  Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Elbeyi Çınar, Gümüşhane Kelkit’de dokunan Türk Bayrağı motifli halı hediye ederken, Bayburtlular Dernek Başkanı Sadettin Korkmaz da Başkan Haşim Baltacı’ya el dokuması yöresel çanta ve kravat hediye etti.
 
Gecenin sonunda sahneye çıkan ve en güzel türkülerini seslendiren Turgut Korkmaz, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Gece geç saatlere kadar sürerken, Gümüşhaneli ve Bayburtlu vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46