banner333

banner309

Yüksek Çözünürlükte Daha Canlı Renkler

Güncel 26.12.2018, 19:05
Yüksek Çözünürlükte Daha Canlı Renkler
banner400

Televizyon ilk ortaya çıktığı dönemde radyonun görüntülü versiyonu olarak tanımlanmıştı. Bununla birlikte ortaya çıktığı yıllar itibariyle kitle iletişim araçları yönünden bir devrim, bir milat niteliği taşımaktaydı. Hızla televizyon sahibi olan kitleler zamanla her eşyada olduğu gibi onda da daha yüksek kalite ve modernlik ihtiyacı hissettiler.

İlk televizyonlar kullanıcılara sadece iki renkli bir dünya sunabiliyordu. Siyah ve beyazdan oluşan bu iki renkli dünya aynı fotoğraf ve görüntü kayıt cihazlarında olduğu gibi gerçeğe en yakın haliyle, yani renkli görüntüleme ihtiyacını doğurmuştu. Bu ihtiyaç yeni bir teknolojiydi.

Yükte Hafiflerken Kalitede Ağırlaşan Modeller

Renkli televizyonlarla birlikte hepimizin bir dönem aşina olduğu tüplü monitör kavramı, gerek evlerde çok fazla yer kaplaması, gerek fazla elektrik tüketmesi gibi nedenlerle problem olmaya başlamışlardı. Ayrıca ısı yaymaları ve görüntü kalitesinin eskisi kadar tatmin edici olmaması da gelişen teknoloji ile birlikte yeni arayışları da beraberinde getirdi.

Bu anlayışla artık daha az yer kaplayan, daha az elektrik tüketen, daha az ısı yayan bir televizyon sahneye çıkmalıydı. Elbette bir tablo gibi duvara asabileceğiniz, sanat eseri gibi şık ve etkileyici ve aynı zamanda cam berraklığında görüntü verebilen televizyonlar yani diğer adıyla ortaya çıktı. Led tv, esasen sıvı kristal ekran (LCD) denilen, arka kısımlarında yer alan bir floresan lambanın verdiği ışığın sıvı ekran tarafından izleyiciye yüksek kalitede sunduğu tv modelinin daha da modernleştirilmiş halidir denilebilir. Led tv’ lerin LCD televizyonlardan farkı, floresan lamba yerine İngilizce “Light Emitting Diode” denilen ışık veren diyotlar (LED) sayesinde aydınlatma sağlanarak düz ekranlarda kullanılması ve bu sayede çok daha modern olmasıdır. LCD televizyonlar tüplü modellere göre daha az elektrik tüketirken, Led tv ise LCD televizyonlardan çok daha az elektrik tüketmektedir.

adresinde farklı modellerde, tasarımlarda ve markalarla son teknoloji ürünü Led tv’leri görebilir ve temin edebilirsiniz. Artık evinizde, iş yerinizde veya ofisinizdeki eski model TV’lerden kurtulabilir ve kaliteli görüntüye enerji tasarrufuyla ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46