banner333

banner309

Yaralı polisimiz dua bekliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırı sonrasında yaralanan polis memuru hemşehrimiz Orhan Tunç dua bekliyor.

Güncel 15.09.2015, 16:49 15.09.2015, 16:49
Yaralı polisimiz dua bekliyor
banner400
Şırnak’ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü teröristler tarafından devriye görevini yapan güvenlik güçlerine düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polis memurunun Bursa’da yaşayan ailesi dua bekliyor. Tedavisi Batman Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde devam eden Orhan Tunç'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Aslen Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünden olan polis memuru Orhan Tunç'un ailesi Bursa'nın Gürsu ilçesinde ikamet ediyor. 

Orhan Tunç'un annesi Rahize Tunç, son aldıkları habere göre oğullarının durumunun iyi olduğunu belirterek, “Son olarak haber aldığımız habere göre oğlumuz Allah'a şükür tehlikeyi atlatmış. Haber aldık durumu iyiymiş Allah'a şükür. Şu anda tehlikeyi atlatmış. Çok iyi şuanda kendisi, babası ile konuştum. Allah bize bağışlamış sonuçta kendisini. Babası ‘iyi durumu’ dedi, ‘tehlikeyi atlatmış’ dedi. ‘Çok şükür şu anda dedi; inşallah doktoruyla birazdan görüşeceğiz’ dedi. Uyutmaya çalışıyorlarmış ki başında bir hasar olmasın diye.” şeklinde konuştu.

Oğlunun durumu ile ilgili eşinin işyerine Batman’dan açılan telefonla ‘oğlunuz kaza geçirdi’ şeklinde haber verildiğini anlatan anne Tunç, “O da gelip bize bildirdi ve gitti daha bir şey bilmiyoruz. Cumartesi günü öğleden sonra Batman’a gittiler. Bu gün son olarak biraz önce görüştük. Durumu şuanda iyi inşallah.” dedi.

HENÜZ İKİ AYLIK POLİS

Oğlunun henüz iki aylık polis olduğunu anlatan anne Rahize Tunç, şöyle devam etti: “Oğlum henüz iki aylık polisti. İlk görev yeri idi burası. Kendisi Balıkesir’den mezun oldu. Benim üç tane oğlum var. En küçüğü 7. sınıfta okuyor. Diğeri ise 18 yaşında çalışıyor. Olayın nasıl olduğuna dair net bilgimiz yok. Sonuçta bize bir anda haber geldi, televizyondan da isim falan vermedikleri için bilmiyorum.”

Polis memuru Orhan Tunç'un dayısı Alişan Demir ise, herkesten dua beklediklerini anlatırken, “Milletten dua bekliyoruz. Dua etsinler, şuanda uyutuluyor kendisi. Aldığımız haberlere göre henüz bir tehlike görünmüyor. Babası ve amcası orada. Aldığımız bilgilere göre henüz bir sıkıntı görünmüyor.” şeklinde konuştu.

OLAY

Şırnak il girişinde yolda uygulama yapan polislere PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saat 05.30 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre 2 polis şehit oldu, 5 polis de yaralandı. Yaralı polisler, Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürüldü, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. PKK’lı teröristlerin hain saldırısında yaralanan polislerin arasında Bursalı polis memuru Orhan Tunç’un da bulunduğu öğrenildi.

SINIF ARKADAŞI ŞEHİT DÜŞTÜ, O AĞIR YARALI

Şırnak’ta ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Tunç’un durumunun kritik olduğu öğrenildi. Ayrıca Orhan Tunç’un, Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Bursa’nın Gürsu ilçesinde 15 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça’nın sınıf arkadaşı olduğu da öğrenildi. Öte yandan, Orhan Tunç’un sosyal medya hesabındaki profil resminde yer alan "Şehitler Ölmez" yazısı dikkat çekti.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38