banner333

banner309

Toplu Sözleşme Masasında “IŞIKSIZ” Eylem!

Enerji Bir-Sen Yetkilileri, enerjinin önemine dikkat çekmek için Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolu taleplerinin görüşüldüğü salonun ışıklarını kapattı.

Güncel 20.08.2015, 16:53 20.08.2015, 16:54
Toplu Sözleşme Masasında “IŞIKSIZ” Eylem!
banner400
 Toplu Sözleşme Komisyon görüşmeleri ile devam ediyor. Komisyonlarda Enerji hizmet kolunun taleplerinin görüşüldüğü sırada Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji Bir-Sen temsilcileri enerjinin önemine dikkat çekmek için salonun ışıklarını kapattı.

Toplu Sözleşme Hizmet Kolu Komisyon görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk, Gürkan Kaya, Devlet Personel Başkanlığı Temsilcileri, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Temsilcileri katıldı.

Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda çalışan 38 bin kamu görevlisinin taleplerinin görüşüldüğü sırada salonun enerjisi, Enerji Bir-Sen Yetkilileri tarafından kesildi. Salonda ne olup bittiğini anlamaya çalışan Kamu İşveren Heyeti, Enerji Bir-Sen Yetkililerinin durumu izah etmesiyle olayın nedeni ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, enerjinin ve enerji çalışanlarının önemini vurgulamak için böyle bir reflekste bulunduklarını söyledi.


Kamu İşveren Heyeti Mesajı Aldı

Türkiye’nin en stratejik kurumlarının enerji sanayi ve madencilik hizmet kolunda yer aldığını söyleyen Tonbul, “Türkiye, 31 Mart’ta yaşanan büyük elektrik kesintisinde enerjinin ne kadar önemli olduğunu anladı. Biz, bu kadar önemli bir hizmet kolunda sendikacılık yapıyoruz. Çalışma ortamlarımız riskli grupta bulunuyor. Biz bugün toplu sözleşme masasında hizmet kolumuzda çalışan kamu görevlilerinin yaptığı işin ne kadar önemli olduğunu anlatmak istedik. Daha önceden arkadaşlarımızla planladığımız refleksi taleplerimiz görüşüldüğü sırada gerçekleştirdik. Bu herhalde daha net anlatılamazdı. Kamu işveren heyeti mesajımızı aldı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46