Tact Switch ve Kullanım Alanları

Tact Switch ve Kullanım Alanları

Güncel 25.06.2016, 12:27 25.06.2016, 12:30
Tact Switch ve Kullanım Alanları

 Elektrikli sistemlerde birçok ekipman bulunmaktadır. Bu ekipmanlardan biri olan elektromekanik dokunsal anahtarlara Tact Switch adı verilmektedir. Elektronik devrelerde açma kapama görevini yapmakta olan bu sistem genellikle basit bir işleyişe sahip olmasına rağmen çok önemli bir görevi üstlenmekte olan özel parçalardır. Boy ve gramaja bağlı olarak bu elektromekanik sistemler çeşitlilik gösterebilmektedir.

Bu önemli elektromekanik sistem özellikle endüstriyel ticari mekanizmalarda işlem ve elektronik işlemleri başlatmak ya da durdurmak amacıyla kullanılmaktadır. Elektronik devrelerde zaman ve süreci kontrol etmekte olan Tact Switch mekanizması genellikle bir eylemi başlatmak ya da durdurmak için kullanılmaktadır. Bu çok basit yapıya sahip olan sistem devre ekipmanları ile beraberken açma kapama gibi önemli bir görevi üstlendiğinden dolayı basit bir yapıya sahip olmasına rağmen önemli bir parça olarak tanımlanmaktadır. Butona basıldığı an belli bir süreç başlamaktadır bu sebeple oldukça önemli bir görev ile bütünleştirilmiştir.

Bu ekipman sadece devrelerde değil aynı zamanda ev aletleri, otomotiv, Telekom, medikal, cep telefonları gibi pek çok uygulamada kullanılmaktadır. Konu ile alakalı daha detaylı bilgiyi ve Switch türlerini incelemek için http://www.krofesyonel.com/tact-switch-nedir/ adresini inceleyebilirsiniz. Bu adreste bulacak olduğunuz Switch türleri ve bu türlerin incelenmesi sayesinde konu hakkında geniş bilgi edinebilirsiniz. Hemen her alanda kullanılmakta olan bu küçük ama işlevsel sistem basit bir yapıya sahip olmasına rağmen önemli  bir rol üstlenmektedir. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09