banner333

banner309

Sigarayı bırakmak için öneriler

Güncel 14.01.2019, 12:05
Sigarayı bırakmak için öneriler
banner400

Sigarayı bırakmayı deneyen ancak bunda başarılı olamayan kişiler sigarayı bırakmak için öneriler alarak bir dahaki denemelerinde başarılı olabilirler. Sigaranın yan etkilerinden kurtulmak için akciğer detoksu yapılabilir. Sigara detoksu nasıl yapılır merak ediyorsanız https://orjinalakcigersurubu.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tek seferde sigara bırakılır mı?

Sigarayı bırakmaya karar veren kişiler için genelde iki farklı seçenek yer alır. İnsanlar tek seferde bırakmayı deneyebileceği gibi içecekleri miktarı azaltarak da sigaradan kurtulabilmektedir. Araştırmalara göre sigarayı tek seferde bırakan kişiler %85 oranında başarı sağlarken azaltarak sigarayı bırakmayı deneyen kişilerde bu oran %5 seviyesindedir. Bu sebeple de uzmanlar kişilere tek seferde bırakmalarını ve bundan sonra sigara tüketmeden hayatlarına devam etmelerini önermektedir. Bu süreçte çok zorlanacakları günler olsa da insanlar bunları aşacak ve sonrasında tamamen sağlıklı bir hayata geçiş yapacaklardır.

Sigarayı hatırlatan etmenlerden kurtulun

İnsanların yaşantılarında kendilerine sigarayı hatırlatan çok sayıda etmen yer alır. Sürekli olarak beraber sigara içtikleri arkadaşları onlar için bu etmenlerin başında gelir. Sigarayı bırakan kişiler bu arkadaşları ile bir araya geldiğinde tekrar sigara içmek isteyeceklerdir. Bu durumdan etkilenmemek için arkadaşların bu konuda bilgilendirilmesi ve sigara bırakmanın ilk aşamasında görüşülmemesinin tercih edilmesi gerekir. Buna ek olarak kişilere sigarayı anımsatan çay ya da kahve gibi içecekler varsa bunların da tüketilmemesi çok önemlidir. Eğer kişiler sürekli olarak sigarayı çayın yanında ya da kahvenin yanında içiyorlarsa bu durumda ciddi şekilde zorluk yaşayabilirler.

Sigaraya harcanmayan paralar ile kendinize hediye alın

Sigaranın vücuda çok ciddi zararları olmasının yanı sıra maddi açıdan da büyük zararı bulunur. İnsanlar her gün aldıkları sigaralara çok yüksek miktarda ödemeler gerçekleştirmektedir. Bu aşamada kişiler sigarayı bıraktıklarında bu paraları kendileri için değerlendirerek bunun keyfine varabilirler. Genelde insanlar bu paralar ile uzun vadeli büyük bir yatırım yapabileceğini düşünür. Bu sebeple de ev ya da araba satın almak için parayı biriktirmeyi planlarlar. Ancak ilk dönemlerde bu paraların toplanması mümkün olmayacağından küçük hediyeler ile motivasyonun daha üst seviyelere çıkması gerekmektedir. İlk etapta 2 haftada edilen kâr ile bir ürün alınırken sonrasında 1 ayda, sonrasında 3 ayda ve sonrasında 6 aylık süreçte hediyeler alınarak bu süreç atlatılabilir.

Temizliğe ekstra özen gösterin

Sigara tüketimi insanların ağız içinde, ellerinde ve üzerinde kire sebep olmaktadır. Birçok insan sigaranın kötü kokusundan rahatsızlık duyar. Bu süreç içerisinde insanlar temizlik alışkanlıklarını en üst seviyeye çıkardıklarında sigara tükettikleri döneme göre farkı çok daha iyi bir şekilde anlayacaklardır. Sıkça duş almak ve sürekli güzel bir kokuya sahip olmak çok önemli olur. Bunun yanı sıra kişiler sigara ile oluşan ağız kokusundan kurtulduklarından dolayı mutlu olmak adına çok daha kısa aralıklar ile dişlerini fırçalayabilirler. Hem dişleri eskisine göre daha beyaz olacak hem de nefesleri çok daha iyi kokacaktır. Eğer sigarayı bırakmakta zorluk çekiyorsanız sigaradan kurtulmak için çilek detoksu satın al sayfasını ziyaret ederek sipariş verebilirler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11