banner333

banner309

Gümüşhane’de 3 Bin Kişi Beklemede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından yapılan açıklama ile Türkiye’nin gündemine düşen taşerona kadro konusu, Gümüşhane’de taşeron işçisi olarak çalışan yaklaşık olarak 3 Bin kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Güncel 07.12.2017, 12:00
Gümüşhane’de 3 Bin Kişi Beklemede
banner400

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından yapılan açıklama ile Türkiye’nin gündemine düşen taşerona kadro konusu, Gümüşhane’de taşeron işçisi olarak çalışan yaklaşık olarak 3 Bin kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmesi beklenen yasa tasarısının kimleri kapsadığı henüz tam olarak netleşmezken, bu düzenlemeden Türkiye genelinde yaklaşık 850 bin çalışan etkilenecek.

Bu gün itibari ile taşeron işçi statüsünde Gümüşhane genelinde belediyeler ve il özel idareleri hariç kamu kurumlarında temizlik işçisi olarak 2 Bin 90 personel istihdam edilirken, güvenlik görevlisi olarak da 303 kişi görev yapıyor. Ayrıca Gümüşhane İl Özel İdaresinde yaklaşık 130, Gümüşhane Belediyesinde 223, Kelkit Belediyesinde 87, Şiran Belediyesinde 44, Torul Belediyesinde 20, Köse Belediyesinde 16, Kürtün Belediyesinde 12, Özkürtün Belde Belediyesinde 10 ve diğer Belde Belediyelerinde de 30 civarında personel taşeron işçi statüsünde çalışmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun açıklamalarına bakıldığında; kamuda, belediyelerde, il özel idarelerinde çalışan taşeronlar ve mevsimlik işçiler sözleşmeli personel olarak görev yapacak. Mevsimlik işçilerin çalışma süreleri ise 9 ay 29 güne kadar çıkacak. Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınacak.

Jülide Sarıeroğlu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler” ifadeleri kullanıldı.

Sarıeroğlu şu ifadeleri kullandı: “4/C‘li kardeşlerimizi de unutmadık, 4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C’li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum. Mevsimlik çalışan geçici işçi kardeşlerimizi de unutmadık. Yapacağımız düzenleme ile bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz.”

Taşeron düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde yürütüldüğünü ifade eden Sarıeroğlu, “Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz. Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak” paylaşımında bulundu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44