banner333

banner309

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Yeni Şehir Stadyumu'nu inceledi.

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdür Vekili İsmail Aşkınoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’dan oluşan heyetle birlikte, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Gümüşhanespor'umuzun Pazar günü MKE Ankaragücü ile oynadığı maçta yaşanan olaylar nedeniyle ciddi hasarın meydana geldiği Yeni Şehir Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.  

Güncel 14.02.2017, 22:01 14.02.2017, 22:07
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Yeni Şehir Stadyumu'nu inceledi.
banner400

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdür Vekili İsmail Aşkınoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’dan oluşan heyetle birlikte, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Gümüşhanespor'umuzun Pazar günü MKE Ankaragücü ile oynadığı maçta yaşanan olaylar nedeniyle ciddi hasarın meydana geldiği Yeni Şehir Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.  

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, Gümüşhane’nin Türkiye’nin 81 ili içerisinde asayiş olayları açısından en güvenli 3 ilden birisi olduğunu belirterek, şehirde asayiş veya toplumsal olaylar açısından hiçbir zaman büyük çaplı bir olay yaşanmadığını kaydetti.

Gümüşhane’nin küçük ölçekli bir il olmasına rağmen sporun her dalında son derece başarılı sporcular ile son derece centilmen bir taraftar kitlesi ve spor camiasına sahip olduğunu dile getiren Sayın Valimiz “Biz Gümüşhanespor’u Gümüşhane Valiliği olarak, Milletvekillerimizle, yerel yöneticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, işadamlarımızla ve bütün halkımızla hem maddi hem manevi açıdan destekliyoruz. Biz büyük ölçekli bir vilayet değiliz. Bizim ilimizde büyük ölçekli sanayi, büyük ölçekli ekonomik tesisler bulunmamakta. Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin hoşgörü, sevgi ve saygı gibi büyük erdemleriyle yetişmiş olan vatandaşlarımızın gönülden katkılarından başka bir katkımız bulunmamaktadır. Biz gücümüzü vatandaşlarımızdan, sporseverlerimizden almaktayız.” dedi.

Kendisinin de bir futbol sevdalısı ve spor sevdalısı olarak Gümüşhanespor’un bütün maçlarını keyifle izlediğini, ilk defa geçtiğimiz hafta Pazar günü Ankaragücü maçında bu şekilde istenmeyen olaylara şahit olduğunu dile getiren Sayın Valimiz, “Gümüşhanespor Kulübü kurulduğu tarihten itibaren de bu statta, görüntülerini de izlediğiniz, adeta bir vandallık olan bu sahneleri biz hiç yaşamadık. Biz tespitlerimizi yaptık. Her türlü güvenlik tedbirimizi, emniyet tedbirimizi aldık. Bu olayların olması hepimizi üzdü. Ankaragücü, Türkiye’nin en köklü takımlarından, en köklü kulüplerinden. Evet, bazı taraftarları fanatik olabilir, bazı taraftarları aşırıya kaçmış olabilir ama bizim Gümüşhaneliler olarak, özellikle Gümüşhane Valisi olarak benim asla hiçbir Ankaragücü taraftarına, bu olayları yapanlar hariç olmak üzere olumsuz yönde en ufak bir söylemimiz olamaz.” diye konuştu.

Ankaragücü’nün eskiden olduğu gibi yeniden Süper Lig’de mücadele etmesini istediklerini kaydeden Sayın Valimiz, bunun bir mücadele ve yarış olduğunun altını özellikle çizerek, “Ne ben ne de Gümüşhaneli hiçbir vatandaşımızın Ankaragücü’nün o cefakâr, vefakar taraftar kitlesiyle en ufak bir problemimiz, sorunumuz olamaz. Ama Gümüşhane’ye gelip de bu olayları yapan kişilerle ilgili olarak da gerek Emniyet yetkililerimiz, gerekse de adli makamlar gerekli işlemleri yapacaktır. Bu da devletin en önemli görevlerinden bir tanesidir.” ifadelerini kullandı.

Bu tür olayların olmaması için bundan sonraki maçlarda tedbirleri yeniden ele alacaklarını ve değerlendireceklerini ifade eden Sayın Valimiz, “İnşallah bundan sonra bu tür olaylara fırsat vermeyeceğiz. Biz liderliği sahada yaşamak istiyoruz. Bütün maçları kazanmak istiyoruz. Ben futbolcularla zaman zaman sohbet ediyorum. Bu işin sonunda yenilmek de var. Bazen hakemlerimiz hata yapabilir. Hepimiz insanız. Ama hakeme rağmen maçı alacaksınız. Bu futbolcunun azmiyle alakalı bir şeydir. Biz şehir olarak bu işe kenetlendik. Umarım başarılı oluruz. Ankaragücü’ne de bundan sonraki maçlarında ayrıca başarılar dileriz.” şeklinde konuştu.

Özellikle bazı taraftarların ve kulüp yöneticilerinin sosyal medyada kullandığı ifadeleri değerlendiren Sayın Valimiz, “Gümüşhane’ye, Gümüşhane halkına sosyal medyada atılan çamurlar tutmaz. Gümüşhane’yi herkes tanıyor. Gümüşhane’yi Ankaralılara sorsunlar. Bu kentin halkına, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin torunlarına, hoşgörü, barış ve huzur içerisinde yaşamış olan kentin insanlarına atılan bu çamur tutmaz. Süleymaniye Mahallemiz bizim hoşgörü ortamının en somut göstergesidir. Yüzlerce yıldır, Müslüman Türkler, gayrimüslim Ermeni ve Rumlar beraber yaşamışlar barış ve huzur içerisinde. Bizim kentimizde kiliseyle cami yan yanadır. 15 Temmuz gecesinde işin ne olduğu bile anlaşılmazken Gümüşhane topyekûn sokaklardaydı. Demokrasiye, anayasal sisteme ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkeye sahip çıktı bu kent.” dedi.

Bazı vatandaşların, bazı kişilerin, bazı spor kulübü yöneticilerinin Gümüşhane halkını incitecek şekilde beyanatlarda bulunmasını tasvip etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Sayın Valimiz, “Eğer bir sorumluluk varsa o sorumluluk bizimdir. Bu ilin Valisi olarak başta ben olmak üzere bizimdir. Emniyetimizindir, spor camiamızındır. Ama kentin vatandaşlarına karşı insanların biraz daha sorumlulukla beyanat vermelerini özellikle istirham ederim.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar (2)
başkent 7 yıl önce
sayın valim maç oynanırken sahanın içinden geçmek nedir. buna bi açıklık getirin ayrıca kalabalık bir grup i,le gelmekdeki amacınız hakemi baskı altına aldığınızın farkında değilsiniz galiba.
Furkan doğan 7 yıl önce
Hakemlik bir durum vardı da biz mi görmedik? Maç öncesi , takım otobüsümüzü taşlayan holigan taraftarlarınıza , maç boyu koltukları kırıp sahaya bizim tribünlerimize atan , protokole doğru herşeye atan acaba kimdi ? 19 Gümüşhanespor taraftarı yaralanmışken, olayları kim çıkardı acaba? Hiç boşuna ağlamayın. Sizi Ankara'da da Gümüşhane'de de yendik hadi işinize bakın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11