banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nden darbe girişimine tepki

Dün akşam saatlerinde başlayan darbe girişimine karşı bir tepki de Gümüşhane Üniversitesi'nden geldi.

Güncel 16.07.2016, 17:05 16.07.2016, 17:19
Gümüşhane Üniversitesi'nden darbe girişimine tepki
banner400

Üniversite senatosu tarafından yayınlanan bildiride "Demokrasimize ve seçimle halkımızın oylarıyla iş başına gelmiş hükümetimize verdiğimiz desteğimizi milletimizin bekası için gerekirse canımız pahasına sürdüreceğiz" denildi. Darbe girişimini şiddetle kınayan üniversite yönetiminin bildirisinde şu ifadelere yer verildi:


Ülkemiz demokrasisine yönelik olarak 15 Temmuz 2016 Cuma Günü akşam saatlerinde gerçekleştirilen hain ve alçak kalkışmayı şiddetle kınıyor, reddediyor ve Gümüşhane Üniversitesi olarak tüm camiamızla olayın gerçekleşme saatinden itibaren meydanlara çıkarak demokrasimize ve seçimle halkımızın oylarıyla iş başına gelmiş hükümetimize verdiğimiz desteğimizi milletimizin bekası için gerekirse canımız pahasına sürdüreceğimizi tüm kamuoyumuzla paylaşıyoruz.


Bu menfur olay nedeniyle hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet; asker, polis ve sivil tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu hain kalkışma, 15 Temmuz 2016 Cuma Gününü demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçirecektir. Ancak 16 Temmuz 2016 Sabahı, olayın ilk saatlerinden itibaren sokaklara inerek demokrasisine sahip çıkan Türk Milletinin kadim tarihinde beyaz bir sayfa olarak yer edecek ve demokrasi bayramımız olacaktır. Milletimiz, bütün dünyaya demokrasiye olan inancını bir kez daha ilan etmiş ve kendisi üzerinde oynanacak oyunları yine kendi azim ve kararlılığıyla yok edeceğini göstermiştir.


Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, hükümetimize, siyasal partilerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, demokrasi için meydanlara inen sivil toplum kuruluşlarımıza, kendi içindeki kirli oyunu bozan askerimize, güvenlik güçlerimize ve demokrasiye olan inancıyla tüm geceyi sokaklarda geçiren milletimize bu hain kalkışmaya karşı gösterdikleri dik duruş nedeniyle ürettiği bilgi ve yetiştirdiği insanlarıyla demokrasinin zihinsel dünyasının sarsılmaz kalesi olan üniversite camiasının bir parçası olarak minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:10
Yatsı 20:35